NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Saveti i opomene

(Specijalni dodatak “Sekte duhovna droga” - “Bila sam evnuh”, NIN br. 2744) Stanka Ristić koja je glavni sagovornik što se tiče naše zajednice Hare Krišna svoje izlaganje i optužbe uglavnom bazira na glasinama koje je za vreme povremenih poseta našem sada bivšem centru u Beogradu, pažljivo sakupljala od različitih osoba koje su dolazile na programe samo da bi plasirale različite laži ne bi li poljuljali veru naših članova i gostiju. Laž ponovljena mnogo puta postaje istina, naravno u relativnom smislu.

      Stanki bih posavetovao da svoje lične probleme koje ima, rešava dogovorom sa svojim bližnjima i da nas ne meša u to jer nas njena, niti bilo čija imovina, apsolutno ne zanima. Pod punom pravnom odgovornošću tvrdim da naša zajednica nije prisvojila ničije nekretnine u Srbiji ili Crnoj Gori, ni značajnije sume novca, vrednosti u vidu nakita, ili bilo čega sličnog. Takođe, tvrdim da naša zajednica nema nikakvih nepokretnosti u svom vlasništvu, ni značajne sume novca na bankovnom računu, niti privatno, ni bilo kakvu vrednu imovinu u vlasništvu. Naš cilj nije zgrtanje materijalnog obilja, već razvijanje ljubavi prema Bogu. Da se gospođica Stanka malo ozbiljnije potrudila da čita knjige koje je već 1993. godine iscepala, što je nezamislivo za bilo kog iole ozbiljnijeg simpatizera, a kamoli člana naše zajednice, da se potrudila da se druži sa nekim od naprednijih članova koji strpljivo rade na svom duhovnom razvoju i da je malo manje vređala i kritikovala duhovne tragaoce koje je sretala, onda ne bi bila u situaciji u kojoj je danas. Bila bi duhovno naprednija i bila bi u stanju da umesto truna u tuđem oku vidi balvan u svom, kao što je Hrist podučavao.
       Neko moje skromno iskustvo me je naučilo da mi obično projektujemo na druge sopstvene nedostatke, greške i slično. Što smo više u stanju da uočimo “grešaka” u drugima, to smo sve dalje i dalje od duhovne staze i puta povratka Bogu.
       U ime VVZ Veda,Aleksandar Perić


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu