NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

U ime višeg cilja

Božidar Bojović

      Do ujedinjenja Srpske narodne stranke i Narodne stranke, koje je gromoglasno najavila podgorička “Publika”, ipak neće doći. Božidar Bojović, predsednik SNS-a i, prema izvorima ovog crnogorskog dnevnika, jedan od inicijatora stvaranja srpskog bloka u Crnoj Gori u izjavi za NIN potvrdio je odličnu saradnju ove dve stranke, ali i odbacio svaku mogućnost ponovnog oživljavanja nekadašnjih “narodnjaka”.
       - U znatnoj meri imamo bliske stavove, prevazišli smo nesuglasice i to smatram izuzetno značajnim, ne zbog nekakvog ujedinjenja o kom nema zbora već zbog višeg, zajedničkog cilja, a to je smena Đukanovićevog režima.
       Ističući da je njegova SNS jedina relevantna stranka sa jakim nacionalnim atributom i tradicionalnim vrednostima kao temeljom, Bojović se osvrnuo i na snagu srpske opcije u manjoj članici državne zajednice.
       - Srpska opcija je mnogo jača nego što se pretpostavlja. To bi se i pokazalo u pravom demokratskom popisu stanovništva, bez podvala na koje je spreman ovaj režim. Uostalom, 95 odsto naših birača se izjašnjavaju kao Srbi, 80 odsto birača SNP-a su Srbi a veoma je visok procenat Srba i među glasačima NS. To je ozbiljna politička snaga koja u ukupnom procentu biračkog tela sigurno nije ispod 37 procenata.
      
       G. P.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu