2415, 11 APR 1997


NEMA NERESIVIH REBUSA

NEMA NERESIVIH REBUSA

Biznismen Bogoljub Karic je prvi nestranacki kandidat koji je obznanio kandidaturu za predsednika Srbije. Ekskluzivno za NIN on govori o svom sukobu sa Milosevicem, udaru rezima na njegovu televiziju, mobilnu telefoniju, banku, o promoterstvu Mire Markovic, obracunu vlasti s neistomisljenicima i bankrotstvu srpske drzavne politike

Ni manje zemlje, ni vise kandidata za predsednika. Ako se na izborima pojave svi oni koji imaju ambicije da naslede Slobodana Milosevica, onda to nece biti izborna lista, vec mali telefonski imenik. A od svih predsednickih kandidata, biznismen Bogoljub Karic je, mozda, medijski najatraktivniji.

Nasa prica se nastavlja


PODMETNUTI RAT
"Osma crnogorska sednica" se nastavlja, Djukanovic odbija da izvrsi nalozenu rekonstrukciju vlade, Marovic odbacuje ultimatume neformalnih grupa i porodicnih manufaktura, a svi cekaju konacan obracun u parlamentu.

REFERENDUM JE LUDOST
Istinska volja naroda jasnije bi dosla do izrazaja kroz odluke ustavotvorne skupstine, izabrane na slobodnim izborima osle opstenarodne debate o prednostima ili rezultatima monarhije i republike.

NJIH DVOJICA
Vuk Draskovic i Zoran Djindjic veruju da znaju sta rade. Djavola znaju. Ako nastave, cekaju ih pistaljke.

NO, NO, GRADONACELNICE!
NIN vec pet nedelja objavljuje dosije o Vinci gde je krajnje primitivno i nebezbedno uskladisten radioaktivni otpad iz Krskog i nuklearno gorivo koje moze da posluzi za proizvodnju nuklearnog oruzja ako ga se docepaju politicki desperadosi u slucaju da rezim Slobodana Milosevica nastavi da slabi, kako je upozorio, jos u februaru, americki specijalizovani casopis "Nukleonik vik". Posle NIN-ovog otvaranja ove vincanske nuklearne teme, dokazi da se to moze desiti stizu svakodnevno.



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.