2426, 27 JUN 1997


PROPALA STVAR!

PROPALA STVAR!

Sad kad su se razisli svako na svoju stranu i kad traze s kim ce u "izborne pobede", gradjanima ostaje da razmisljaju, mozda, o sopstvenoj lakovernosti, nezrelim liderima i sedam procerdanih godina

Propao je i poslednji pokusaj spasavanja koalicije "Zajedno". Trojac se razlozio na sastavne delove. Odsad ce Demokratska stranka i Gradjanski savez Srbije, koji su ostali zajedno, izgleda, polagati pravo na staro ime koalicije koja se narodu (lakovernom, nego sta!) pricinjavala kao dobitna kombinacija, a Srpski pokret obnove, koji je odlucio da ide solo, to ce osporavati. Bivse koalicione partnere ubuduce ce spajati samo razlozi za svadju. Vec sad je jasno da ce se narednih meseci prepucavati oko toga ko ima pravo da se zove "Zajedno", a narednih meseci, a mozda i duze, medjusobno okrivljavati za raspad koalicije.

Nasa prica se nastavlja


POLITICKI NEKROLOG
Nema vise koalicije "Zajedno" i sada treba nastojati da se besmislenosti njenog raspada ne dodaju budalastine objasnjenja. Pokazujuci dobru lektiru, to moze da kaze bilo ko, u bilo cije ime, sa bilo kakvim politickim predznakom, i da se obaveze na razloznost i smirenost, ali tesko ce izbeci upotrebu osecanja.

SVEDOCENJA IZ AMERIKE
Ovog petka,(27. jun), u 19 casova u Galeriji "Progres" u Knez Mihalovoj ulici ceo Beograd sjatice se na otvaranje izlozbe Olje Ivanjicki. Izlozba nosi naslov "Posmatrac ljudskih dusa i sudbina".

SLEPI ZA STVARNOST, GLUVI ZA OPOMENE
Veoma postujem naseg predsednika akademika Aleksandra Despica i cak, ako mi dozvolite, imam licne simpatije za njega kao licnost, ali on je u svojoj besedi danas (5. juna 1997) na ovoj skupstini Srpske akademije nauka i umetnosti usputno izrekao i dve netacnosti o jugoslovenstvu i tzv. drugoj, titovskoj Jugoslaviji, koje su me izazvale da mu odgovorim.

MANEKEN JUGOSLAVIJE
Zoran Lilic je poceo da hramlje kao Klinton tek na kraju mandata

ROBIJA ILI SMRT
Sve veci broj donetih smrtnih presuda mogao bi ukazati na to da smo mi rigidno i tradicionalno drustvo. Njihovo neizvrsavanje pak ukazuje da smo na putu ukidanja smrtne kazne



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.