2444, 30 1997


KO JE JOS NA TAJNOM SPISKU

KO JE JOS NA TAJNOM SPISKU

Posle soka zbog atentata na generalnog sekretara Jugoslovenske levice, u establisment se uvukao nemir i zbog tajnog spiska za likvidaciju licnosti iz sfvere politike i biznisa o kome se u javnosti sve vise govori, dok zvanicnici cute

Ubistvom Zorana Todorovica Kundaka ponovo se potvrdilo da je brz poslovni uspeh, ako ne i politicki, u obrnutoj srazmeri sa duzinom normalnog ljudskog veka. Politicar od karijere (generalni sekretar Jugoslovenske levice) i jos uspesiji biznismen (vlasnik nekoliko privatnih firmi) ubijen je 24. oktobra ispred zgrade "Beopetrola" u Novom Beogradu, drustvenog preduzeca u kome je tek tri meseca bio direktor. Neupadljivo obucen mladic prisao mu je u trenutku dolaska na posao i ispalo dva kratka rafala iz automatskog oruzja, usput tesko povredivsi i Sinisu Milenkovica, vozaca rafinerije "Nafta-Beograd", koji se tu slucajno zatekao.

Nasa prica se nastavlja


RAT KAO SUDBINA
Specijalisti za bolesti drustva otkrili su u Jugoslaviji kolektivnu sizofreniju, endemsku glupost, kolosalno neznanje naroda i zapanjujucu nezrelost izvesnih vodja, njihovu izopacenost i verolomstvo, osionost i halapljivost, lazljivost i nasilnistvo, nepostovanje zakona, gazenje procedure, ubrzano srozavanje u kriminal.

ENGLESKA UTEHA
Vec sama pojava dva toma "Englesko-srpskog frazeoloskog recnika" Zivorada Kovacevica deluje zaista ubedljivo. Fascinacija, medjutim, nastaje tek kada se on otvori, prelista: pa, to je i zabavno, duhovito stivo koje se s velikim interesovanjem prati.

BANKARSKI SKANDAL
Posle ostavke, direktor JUBMES-a Ivan Stambolic, inace skrt na izjavama, rekao je: "Ne mora znaciti da je vlast uvek protiv naroda... Mozda i ona dodje pameti, ludilo ne traje vecno"

NALICJE PRAVDE
Izvestaj saveznog Komiteta za istrazivanje ratnih zlocina u BiH sadrzi podatke da je avijacija NATO-a koristila radioaktivne projektile prilikom bombardovanja RS i Kninske krajine, ali je taj dokument pod sifrom " strogo poverljivo" nedostupan javnosti



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.