2488, SEPTEMBAR 3 1998

STEVAN NIKSIC

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK NIN-A

Od ovog broja NIN ce, kao glavni i odgovorni urednik, potpisivati Stevan Niksic.

Izbor i imenovanje Niksica na ovu funkciju obavljeno je u skladu sa vazecom zakonskom i statutarnom procedurom u preduzecu NIN d.o.o, posto je prethodno - u skladu sa dobrim obicajima NIN-a - saglasnost za njegovo imenovanje dala vecina zaposlenih i vecina novinara u redakciji.

Stevan Niksic je jedan od veterana NIN-a i srpskog novinarstva, koji je veci deo svog novinarskog staza, dugog preko trideset godina, proveo u ovoj redakciji. Radio je najpre kao novinar, urednik i komentator u unutrasnjoj, a zatim u spoljnopolitickoj rubrici NIN-a, i za ovaj list pisao o gotovo svim znacajnijim dogadjajima u zemlji i svetu, kao i o temama iz oblasti unutrasnjeg i medjunarodnog prava, domace i svetske ekonomije, novih tehnologija... Njegove novinske komentare i analize zbivanja u Jugoslaviji proteklih godina prenosili su i objavljivali i neki od najuglednijih listova u SAD, Nemackoj, Velikoj Britaniji i Portugalu.

Rodjen je (1946) u Sremskoj Mitrovici, diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu i magistrirao na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Autor je vise knjiga (o slobodi stampe, pravnom i politickom sistemu u Jugoslaviji i ratnoj krizi na Balkanu) objavljenih u zemlji i u inostranstvu.

Dosadasnji glavni i odgovorni urednik lista Milivoje Glisic presao je na novu duznost u Izdavackom sektoru preduzeca NIN d.o.o.

NIN JE VASA TRADICIJA!

ISKORISTITE MOGUCNOST I PREPLATITE SE ZA NIN!

GODISNjA PRETPLATA ZA INOSTRANSTVO

dostava obicnom postom 270,00 DEM

dostava avionskom postom 420,00 DEM

ili protivvrednost ostalih valuta

Pretplata se vrsi preko DEUTSCHE BANK AG Frankfurt/M (BLZ 500 700 10)

na racun EKSIM BANKE,

Beograd, br.935 92 58 u korist NIN, Cetinjska 1,

11000 Beograd, Jugoslavija

NIN SE CITA I CUVA!



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.