2510, FEBRUAR 4 1999

STA MI SE DESAVA

SRBIJA, IRAK

Irak i Srbija su u najvecoj nemilosti svetske zajednice naroda.

Izdvojeni, kao gubavci, Irak i Srbija s bolnom neizvesnoscu ulaze u treci milenijum covecanstva (ako Iracani pristaju na taj vremeplov s obzirom na to da su nekoliko godina pre Isusa iz Nazareta imali blistavu civilizaciju, kulturu i umetnost).

Irak je pocascen strahovitom optuzbom da u nekim podrumima ispod rezidencijalnih palata drzavne uprave mucka, kuva, mesa, ukrsta i sastavlja najstrasnije, stare i nove, poznate i nepoznate bolescine, cvrsto resen da u pogodnom trenutku pomori svet.

Kuga, lepra, variola vera, tifus, crveni i crni prist, sakagija, difterija, troletnja groznica, besnilo i srdobolja, samo su uvod u pravi sadrzaj optuznice.

Spisak novih, dosad potpuno nepoznatih bolescina, neuporedivo je duzi.

U poredjenju s tim novim, dosad nepoznatim bolescinama, sida je obican triper.

Da stvar bude jos strasnija, Iracani su na sve bolescine sopstvene proizvodnje potpuno imuni, docim od Amerikanaca savremena medicina dize ruke.

Zaludu se Iracani i zvanicno i nezvanicno zaklinju da su te price oko "proizvodnje bolescina" nastale u bolesnim umovima i poremecenoj psihi irackih neprijatelja - svetska zajednica naroda nije cekala da joj se dvaput naredi. Urgentno je oformljena komisija (inspekcija) od poznatih svetskih naucnika, specijalista i eksperata s ciljem da se definitivno ustanovi sta to iracki monstrumi u vlasti crnog arapskog djavola tamo muckaju.

Inspekcija je u Iraku provela nekoliko plodnih godina, ali iz svog domena nista nije pronasla.

Pentrali su se po kamenitim planinama, videli orla i letecu lisicu, ali kanistere s bolescinama nisu nasli.

Niti na dnu mora nista nisu pronasli. Specijalista za kugu udavio im se u slanoj vodi, ali morbidnog Iracanina koji tu bolescinu pravi nisu pronasli.

Ronili su u jezero bez dna (iz baze im je dojavljeno da se povrsina jezera cudno mreska), ali ni na dnu jezera bez dna nista sto bi obradovalo svetsku javnost nisu pronasli. Slikali su azdahu s mladuncima, jezersku alu, ali nista sto bi zadovoljilo poslodavce nisu nasli,

U podrumima ispod radnih kabineta i spavacih soba Sadama Huseina nasli su cetke, daske, rashodovan bicikl, bure s kiselim kupusom i sl., ali to nije bilo ono sto su trazili.

Sve su pretrazili nista nisu nasli.

Upravo to sto nista nisu nasli bio je dovoljan razlog da se podigne Optuznica.

Pre Optuznice, razume se, u skladu s pravnim postulatima naseg vremena, irackom narodu je stigla Presuda s neopozivim nalogom za izvrsenje iste.

Da je pravda SPORA ALI DOSTIZNA veruju jos samo Iracani i Srbi.

Havijer Solana (trenutacno najopasniji covek planete Zemlje, po svemu sudeci osoba seksualne demagogije sirokog spektra) misli, sasvim suprotno od Iracana i Srba, da je pravda BRZA ALI NEDOSTIZNA.

Gospodin Havijer Solana, ta vojnicina!, energicno zastupa filosofiju da je pravda ono sto se isteruje bombardovanjem, kao sto se strsljeni isteruju zapaljenim krpama.

Prvo isterivanje pravde ovom metodom glavom je platilo 250 000 (dvesta pedeset hiljada) Iracana, vojnika, civila, zena, dece, staraca - NATO pravda za sve, nista protekcija.

Isterivanje i uterivanje pravde po filosofiji NATO-a u Iraku bilo je znatno slabijeg intenziteta od onog u Hirosimi i Nagasakiju (i u Vijetnamu je bilo boljih rezultata), ali niposto nije za zanemarivanje i moze se porediti s najboljim projektima Adolfa Hitlera.

Ni druga inspekcija naucnika, specijalista i eksperata, koja je stigla jos dok je narod sahranjivao svoje mrtve, nista nije pronasla. Tu i tamo kijavica, kurje oko, tajanstveno kasljucanje nekog starca, ali sve javno, na beloj svetlosti Istoka. Ni najmanjeg traga onoga za cim se traga, ni kao zrnce pustinjskog peska, ni kao tackica u znaku pitanja treba li ponovo i ponovo bombardovati tu staru zemlju.

Cinjenica da medjunarodna inspekcija nije pronasla ni najmanji dokaz iz Optuznice, Presude i Naloga za izvrsenje, samo je dokaz koliko je zlocinitelj podmukao i perfidan. Da u njemu ima iceg ljudskog ponudio bi dokaze, ali on je zver koja jede dokaze.

I uopste - sta su to dokazi.

Irak treba bombardovati sto cesce, da se svet navikne.

(Nastavice se: Ima li Srbija dokaze?)

NIN JE VASA TRADICIJA!

ISKORISTITE MOGUCNOST I PREPLATITE SE ZA NIN!

GODISNjA PRETPLATA ZA INOSTRANSTVO

dostava obicnom postom 270,00 DEM

dostava avionskom postom 420,00 DEM

ili protivvrednost ostalih valuta

Pretplata se vrsi preko DEUTSCHE BANK AG Frankfurt/M (BLZ 500 700 10)

na racun EKSIM BANKE,

Beograd, br.935 92 58 u korist NIN, Cetinjska 1,

11000 Beograd, Jugoslavija

NIN SE CITA I CUVA!



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.