2524, maj 13 1999

STA MI SE DESAVA

NESTO KAO DNEVNIK

37.Neverovatan ishod sednice Saveta bezbednosti povodom brutalnog napada na Kinesku ambasadu u Beogradu, kojom prilikom je ubijeno mnogo ljudi, diplomatskog osoblja i novinara. Od clanova ove znacajne svetske institucije Kina, po nasem misljenju, nije trazila mnogo: samo da osudi zlocinacku agresiju NATO mafije na njenu ambasadu u srpskoj prestonici.

Kina, kao najmnogoljudnija zemlja sveta, kao sto se vidi, zahtevala je malo, ali je za clanove Saveta i to malo bilo mnogo.

Zaista se postavlja pitanje sta bi NATO mafija morala da pocini da bi od Saveta bezbednosti i Ujedinjenih naroda bila OSTRO OSUdjENA?

Zlocini u srpskoj zemrdlji nisu cak ni razlog da se sastanu, a nekmoli da izadju s ostrim osudama i energicnim zahtevima da se sa zlocinima prestane.

Da li bi iznenadni napad na ruske prestone gradove, Moskvu i Petrograd nesto izmenio u ponasanju Saveta bezbednosti?

Nesrecnici iz Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (???) umisljaju da je kineskom narodu i kineskoj drzavi potaman ako su gospodja Olbrajt i onaj ludak izrazili zaljenje STO JE DO TE NEVEROVATNE GRESKE DOSLO.

Lansirana je idijotska zvaka da glavesine iz Vasingtona nisu znale gde je Kineska ambasada u srpskoj prestonici. Po nekoj karti Beograda, koju je pre desetak godina za potrebe izvesne turisticke agencije izradila CIA, tamo gde je sad Kineska ambasada bila je obicna ledina na kojoj su bezanijski Cigani napasali konje i koze.

U ovu mediokritetsku pricu, po misljenju vasingtonskih kretena, treba da poveruju Kinezi, ljudi sa vise od deset milenija civilizacije i kulture najviseg reda?

Ako su, sluzeci se kartom CIA mislili da napadaju LEDINU NA KOJOJ BEZANIJSKI CIGANI NAPASAJU KONjE I KOZE, morali bi (ako jos vaze pozitivni zakoni) da odgovore: Sta su im skrivili bezanijski Cigani i zbog cega su bili naumili da ih sve skupa s konjima i kozama na novobeogradskoj ledini poubijaju? Dobro, znamo kakav su odnos prema Ciganima imali Hitler, Gebels i Ajhman, ali od poredjenja s ovom gospodom, gospoda na koju mislimo ne bi bila na dobitku. Ili ko zna, ah nitko nista ne zna, krhko je znanje.

Ako su, opet, verovali da na toj novobeogradskoj ledini bezanijski Romi svoje konjice i bele koze mlekulje napasaju samo DANjU, a ne i NOCU, kakav im je strateski cilj bio da udare na NISTA? Nema bezanijskih Roma s konjima i kozama, nema Kineske ambasade, nema nicega, nihil, prazno, nista - pa zasto su onda udarili kao da je ceo srpski narod bio sabijen na toj novobeogradskoj ledini?

Da li su i za Surdulicu mislili da je NISTA? Da li su Cacak, Kragujevac, Kraljevo, Uzice, Nis, Novi Sad, Leskovac, na toj famoznoj karti CIA ucrtani kao NISTA?

Da li je cela Srbija ucrtana kao NISTA?

Da li gospoda Solana, Bler, Olbrajt itd. (ne stedim ostale, samo mi je mrsko da ih pominjem) razarajuci Srbiju i ubijajuci Srbe, u svojim pomracenim umovima misle da razaraju i ubijaju NISTA?

Da li je sveopste NISTA njihov strateski cilj?

Da li u tome da ceo svet bude NISTA mocna Amerika vidi svoje VITALNE INTERESE?

Da li je onaj voz na mostu u Grdelickoj klisuri takodje bio jedno NISTA, cak ni kao gusenica preko peteljke tresnje?

Da li je i ona kolona albanske sirotinje koja se vracala svojim porusenim kucama takodje bila jedno veliko NISTA?

Da li je mala Milica iz Batajnice za ove monstruozne ljude takodje bila samo jedno NISTA?

Proklete NISTArije.

38. Televizija reprizira americku seriju HOLOKAUST, uvek nekako odmah posle vecernje najave vazdusne opasnosti.

Ovo sto nam se dogadja nije holokaust, jos nije, ali samo sto nije. Tehnika izvodjenja se unekoliko razlikuju, ali sustina je ista. Unistiti, unistiti, unistiti.

Posrnuce ljudske rase. Antropoloska katastrofa (Brodski).

Nije mi tesko sto sam Srbin, to mi cak uliva i optimizam. Ali mi je muka sto sam covek: u ovim danima (i nocima) velikog ljudskog posrnuca najteze je biti covek.

Sta je covjek a mora biti covjek?

Zaista vam kazem: Holokaust nije tragedija jevrejskog naroda nego sveopsta tragedija ljudske vrste.

I ovo sad sto se nama Srbima dogadja nije samo srpsko postradanje - napadnut je covek, bozji rukotvor, i ja ne mogu biti siguran da ce se odbraniti.

Nicega dobrog ne vidim, u svetu, u svekolikom (Dostojevski ?).



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.