2542, septembar 16 1999

JUNACI NASEG DOBA

U CARSTVU DROGE

Sef Civilne misije UN na Kosmetu Bernar Kusner referise onako kako Klinton voli da cuje

Americke vrednosti nisu ugrozene na Istocnom Timoru, kaze Stejt department, ali su, od strane Srba, ugrozene na Kosmetu. Izvrsni sekretar Stejt departmenta i Ujedinjenih nacija, ovlasceni diktator, lekar bez granica i Francuz Bernard Kusner tim povodom je izjavio:

- Na Kosmetu je ostalo vise Srba nego sto sam ocekivao!

Cinicna izjava medjunarodnog egzibicioniste, bivseg maoiste i zapazenog sezdesetosmasa poduprta je tezom da bi Nobelovu nagradu za slobodu trebalo dodeliti porodici Adema Jasarija, ubijenog albanskog teroriste cije delo Kusner neobicno ceni.

Kusner je, pri tom, u skladu sa dobrim obicajima, zajedno sa Hasimom Tacijem nastupio na demonstracijama Albanaca u Pristini.

Razum nalaze - trebalo bi se uzeti u pamet. Engleski dnevnik "Dejli telegraf" objavio je 11. avgusta komentar pod naslovom "Dzugoslavia must go", sto u duhu srpskog jezika znaci "Jugoslavija mora da iscezne". Tu se kaze da je moralno nedopustivo da Kosovo ostane deo jugoslovenske federacije posle svega sto je pretrpelo od ruku Beograda i da je krajnje vreme da se u baratanju Balkanom Zapad oslobodi straha od menjanja postojeceg ustavnog poretka. U komentaru se, jednostavno, trazi ukidanje Savezne Republike Jugoslavije.

List "Iskra", koji na srpskom jeziku izlazi u Birmingemu, zakljucuje da je to strateski cilj tzv. novog svetskog poretka, a da je Milosevic samo sredstvo i prigodan izgovor na putu razbijanja bilo koje celine srpskog naroda. "Iskra", medjutim, primecuje da na kantaru zapadne pravde Slobodan Milosevic i nacionalna drzava Jugoslavija imaju istu tezinu. Slobodan Milosevic sluzi zapadnoj svrsi.

Kad je referisao Ujedinjenim nacijama, Kusner je, da ne bi opterecivao referat, izostavio izvestaj o masovnoj grobnici u selu Zlos kod Pristine sa 42 srpska tela u stadijumu raspadanja, zatim cinjenicu da je oko 200 000 Srba i Roma napustilo Kosovo od kraja konflikta u junu, da gajbu hleba u Orahovcu deli hiljadu ljudi srpskog izraza, da je u Gnjilanu otkrivena grobnica sa telima 15 Srba, da je tromblonskim minama pogodjena Pecka patrijarsija, da su u mestu Ugljare otkriveni lesevi mnogih ljudi, da je u selu Dobrocane pronadjeno jos 50 srpskih zrtava...

Kusner je govorio onako kako je verovao da ce se Klintonu dopasti. Medlin Olbrajt je s razumevanjem klimala glavom...

Francuski humanista pohvalio se, medjutim, da je u Vucitrnu formirao policijsku akademiju u kojoj ce da se obucava 3 000 buducih kosovskih policajaca, medju kojima su 83 odsto kandidati iz redova takozvane OVK, da je potpisao akt kojim se regulise platni promet na Kosovu i da se van snage stavljaju sve odredbe o deviznim transakcijama SRJ, a dozvoljava se koriscenje bilo koje valute u opticaju, dok dinar vredi trzisno. Kusnera je podrzao dosadasnji generalni sekretar NATO-a Havijer Solana zakljuckom da se situacija na Kosovu "odvija u pozitivnom pravcu".

Bernar Kusner, covek koji se odlikuje neracionalnom gestikulacijom, zivahan zato sto je mali rastom, istice se kao pokrovitelj mafijasa medju kosovskim Albancima koji kontrolisu kanale kojima droga stize do Britanskih ostrva, Nemacke, Austrije, Francuske i skandinavskih zemalja. Uz trgovinu oruzjem, taj biznis je solidna finansijska osnova za postojanje OVK, koju ce Kusner da pacifikuje i pretvori u dobrocudnu armiju Kosova. Jurij Luskov, gradonacelnik Moskve, osvedoceni srpski prijatelj, rado citiran od nasih drzavnih medija, izjavio je da na Kosovu nekaznjavanje jednih i bezizlazan polozaj drugih ne pruza nade za buducnost. Evropa i Rusija ispustile su kontrolu nad situacijom, jer nisu umele, kaze Luskov, da nateraju Slobodana Milosevica da se na vreme obuzda i zaustavi. Sada ne bi trebalo ponavljati tu gresku, posebno je ne bi trebalo ponavljati u odnosu prema separatistickim snagama.

Dzugoslavia must go - zapamtite tu poruku! Nekadasnji premijer Milan Panic, sarmantan covek i biciklista, koga je Slobodan Milosevic doveo da se provoza Titovim mercedesom, a zatim se predomislio, izjavljuje da bi Vojvodina trebalo privremeno da pripadne Madjarskoj, kako bi Srbi brze usli u Evropu. Apotekaru Panicu mogla bi se, tim povodom, postaviti barem dva pitanja: prvo, zasto preko Madjarske, zasto ne odmah preko Nemacke, zasto se izravno ne pripojiti Britanskoj imperiji; drugo pitanje, kada se, u istoriji, jednom pripojena teritorija vratila matici, osim u oslobodilackim ratovima XIX veka? Bernar Kusner sve to slusa i radi. Jugoslavija mora pasti!

Lekar Kusner, u brizi za narodno zdravlje, dozvolio je da, prvi put u istoriji zdravstva, sve zdravstvene ustanove na Kosovu ostanu etnicki ciste, tako da bolesni i onemocali Srbi, a i svi drugi koji nisu pristalice albanskih separatista, budu liseni nege i lekova tamo gde su lekari Albanci. Evropa zmuri, da bi verovala Kusneru.

Kusner priprema albansku civilnu gardu, u smislu multikulturalnosti i tolerancije.

- Smanjeno je nasilje na Kosmetu - optimisticki zakljucuje Bernar Kusner - jer ima manje zapaljenih srpskih kuca, a ima, uostalom, jos 100 000 Srba!

Kao osvedoceni mondijalista, sef Civilne misije UN na Kosmetu precutao je i ubistvo francuskih vojnika u Kosovskoj Mitrovici. Radi multikulturalnosti.

Nasa malenkost ne bi bila iznenadjena ako novi svetski poredak predlozi Bernara Kusnera za Nobelovu nagradu za mir ili slobodu, o cemu Kusner nesumnjivo sanja.

Kusner je zadovoljan sobom bez ikakvog razloga.

Ili s razlogom.

Jugoslavija mora pasti...



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.

The views expressed on this page are those of the authors and do not
represent the policy or position of the Serbian Unity Congress.