Arhiva

Ožiljak umesto trofeja

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Direktor Košarkaškog kluba “Crvena zvezda” Igor Žeželj napadnut je u Zagrebu na parkingu pored hotela u kome su bili smešteni igrači i rukovodstvo naše ekipe za vreme finalnog turnira Jadranske lige. Na Žeželja i ljegovog prijatelja, novinara RTV B92 Danijela Bukumirovića, nasrnulo je desetak momaka i direktor “Zvezde” završio je u bolnici sa naprslim rebrom i ožiljkom na čelu. U izjavi za NIN Igor Žeželj kaže da stvari ne treba generalizovati i da napad na ljega shvata kao pojedinačan akt desetak momaka “koji su u godinama kada se prave problemi”.
- Ta desetorica huligana nisu Hrvatska i ne bih voleo da ovakvi sporadični incidenti ugroze jedan odličan projekat kao što je Jadranska liga. Moj i stav mog kluba je da je Jadranska liga korisna za našu košarku i organizatori utakmica moraju se pobrinuti da spreče da dođe do bilo kakvih incidenata. Ponosan sam na to što se ovako nešto nije desilo u Beogradu i što smatram da se u našem glavnom gradu to ne može ni dogoditi.
Žeželj kaže i da mu smeta što se ovakvi događaji koriste za propagandu protiv Jadranske lige jer “ako neko misli da ta liga nije korisna za naše klubove, neka je ruši iz sportskih razloga”.

G. P.