Arhiva

Horor oko Savamale

N. Tomić | 20. septembar 2023 | 01:00
Horor oko Savamale

Foto Tanjug/Zoran Žestić

Već sledećeg dana, tabloid Kurir je objavio intervju s ambasadorom Kajlom Skotom, koji je ocenio da je u slučaju Savamale u pitanju poverenje u vladu i institucije i izrazio razumevanje za proteste građana.

Alarm u Nemanjinoj 11 se usijao od zvonjave: Amerikanci nam rade o glavi! I sve se pritom dešava baš onih dana (i noći) kada je javnosti saopšteno da su u naselju Jajinci otkrivene pripreme atentata na premijera. U akciju je stupio ministar unutrašnjih poslova - i odnedavno potpredsednik Vlade - Nebojša Stefanović. Ne samo povodom Jajinaca, što mu je u opisu posla, već i u odbranu od američkog desanta na Savamalu. Kajl Skot se brutalno meša u unutrašnje stvari Republike Srbije, zavapio je Nebojša Stefanović, a onda, u najboljem maniru Mikija Vujovića sa TV Palme, poručio ambasadoru da je naročito zabrinut zbog brojnih ubistava širom gradova SAD, pogotovo onih ljudi koji su bili krivi samo zato što su drugačije boje kože. Istovremeno, preko naslovnih strana vodećih provladinih tabloida pokrenuta je kampanja protiv Skota i SAD, uz podrazumevajuće glorifikovanje Putina i Rusije.

Ova političko-medijska sapunska opera zaključena je brzinom kojom je i otvorena: već u ponedeljak i Stefanović i Skot su ocenili da ne očekuju pogoršanje odnosa, odnosno da očekuju napredak odnosa. Do sledeće prilike.