Arhiva

Uticaj Grocke na svetski poredak

Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a | 20. septembar 2023 | 01:00
Uticaj Grocke na svetski poredak


Sa velikom sigurnošću se može ustvrditi da je druga najbitnija stvar koja se desila na planeti prošle nedelje, pored naravno otvaranja deonice koridora 11 između LJiga i Preljine, izbor Donalda Trampa za predsednika Amerike, pored svih prognoza koje su tvrdile suprotno. Američke demokrate su u šoku, američki rasisti, homofobi i ženomrsci ohrabreni, jer se, eto i njihov glas ipak čuje, a novi američki hipici su čak započeli i neke proteste protiv demokratskiizabranog predsednika. Srbija, naravno, slavi, jer je svaka loša stvar koja se desi bilo kom članu porodice Klinton, dobra stvar za nas. Otprilike isto kao i sa Đokovićem, e samo suprotno. Ma kapirate.

Budući da se svetskim analitičarima posle ovakvog izbornog rezultata više ne može verovati, domaći nadrianalitičari su odmah zadovoljno počeli da trljaju ruke - javnost sada zna da nijedna prognoza nije pouzdana, a to je već njihov teren. Naslovne strane nadrinovina su se preko noći ispunile čestitkama i pohvalama za Trampa, u nadi da se kolo sreće konačno okrenulo i da će sada i nama da svane. A prvo što će da nam svane je naravno - Kosovo!

Tramp još nije ni čestito ustoličen a već su ga Srbi zatrpali lokalnim varijantama njegovog predizbornog slogana Make Amerika Great Again, koji u domaćoj varijanti glasi Make Kosovo Serbia Again. Malo veštiji nadrinovinari su se potrudili i iz Trampove biografije iskopali podatak da je dadilja njegove dece iz prvog braka bila, a ko drugi nego baš teta Milka iz Grocke, sa kojom je odmah urađen intervju na dve strane. I to pravi, a ne kao ono iz Nedeljnika gde se ne zna šta je istina, a šta Vladimir Rajčić.

Naravno da su sve naše strepnje, nadanja i očekivanja sada u rukama svevišnjeg, ali ipak je lepo znati da nešto zavisi i od bejbisiterske veštine teta Milke iz Grocke. E sad, ako je teta Milka bila stroga, pa su Trampova deca dobila i poneku ćušku, moguće je da od Kosova nema ništa, ali budimo realni, iz intervjua deluje da je teta Milka blaga i dobra žena, koja nikada ne bi vikala na decu ili ih ćušnula, tako da je Kosovo, što bi mladi rekli, sigurica.

Kosovo jeste lepo, ali ima nešto još lepše od toga da mi nešto dobijemo, a to je naravno da drugi nešto izgube. A ništa nas ne bi više usrećilo nego naravno mogućnost da se nešto loše desi Hrvatskoj. Za to bi najzaslužnija mogla da bude Trampova supruga Melanija, poreklom iz jedine zemlje na svetu koja je u još gorim odnosima sa Hrvatskom od nas iz Slovenije. Hrvati, mahnite Piranskom zalivu baj-baj, jer je sasvim očigledno da, barem u ovom prelaznom periodu kada se ne veruje razumu nego srcu, to sada pripada Sloveniji, čim neko podseti Melaniju gde joj je otadžbina.

Recimo da su ove dve stvari dovoljne za početak, ali budite sigurni, tu nije kraj - spisak želja je podugačak i bilo bi glupo da ne iskoristimo izbor Trampa. Zapišite vaše želje i pošaljite ih u Vašington. Ako ste bili dobri ove godine, Tramp će vam ih ispuniti.