Arhiva

Palavestrina “stvorenja”

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Na sajtu www. palavestra.com postavljena je prezentacija „Demontaža mehanizma manipulacije” Jovana Palavestre, novinara radija Studio B. Reč je o video i audio montažama aktuelnih političkih događaja.

Audio montaže su iz prepetooktobarskog perioda kada je Palavestra pravio “Ta divna stvorenja”, kultnu emisiju Radio Indeksa, dok su video-klipovi premontirani delovi dnevnika i drugih informativnih emisija, prikazivani u periodu 2002-2005. godine u okviru emisije „Paramontaža”, produkcije VIN i rubrike „Ta divna ostvarenja” TV Studija B.

Sajt postoji oko mesec dana i već, bez ozbiljne reklame, ima nekoliko hiljada posetilaca. Jovan Palavestra kaže da je najpopularniji video-klip „Karić kupuje poslanike” koji je u stvari premontirani Telefakt napravljen još pre šest meseci, ali aktuelizovan zbog nedavne afere u Skupštini oko trgovine mandatima.

„Početna ideja je bila da napravim ličnu prezentaciju, ali sam zbog velikog interesovanja publike odlučio da potražim sponzora odnosno neophodan novac kako bi sajt zaživeo, jer entuzijazam nije dovoljan za bilo kakav ozbiljan projekat. Namera mi je da to bude projekat koji će imati publiku i moći da ostvari uticaj na medijski prostor, jer prikazani radovi pozivaju na kritičko sagledavanje i demontažu političkih događaja i uloge medija u Srbiji”.