Arhiva

Bahanalije u filharmoniji

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Bahanalije u filharmoniji

Modernim bilbordima i intrigantnim nazivima koncerata najavu nove sezone 2006/2007. Beogradska filharmonija započela je na veoma neuobičajen način. Sezona će početi koncertima u Švedskoj, a izmene na domaćoj sceni i novi imiy smišljeni su da bi podmladili publiku koja posećuje koncerte. Na repertoaru filharmonije od novembra će se naći 19 tematskih koncerata, a teme koncerata nosiće nazive – Bahanalije, Nostalgija, Seks, Zabranjena ljubav, Šizofrenija...

“Naš cilj je da se nova publika približi proseku godina u orkestru koji je 28”, kaže za NIN Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije.

“Želimo i da već u pretprodaji rasprodamo sve koncerte pre početka sezone. S obzirom na to koliko ljudi dnevno poseti našu biletarnicu, “to će i da bidne”, kaže Tasovac. On se ne plaši da će izgubiti dosadašnju publiku jer je ona, kao navijači „Zvezde” ili „Partizana”, “verna i kritična, ali ne zamenjuje lako klub koji voli i za koji navija”. U sklopu promene imiya Beogradska filharmonija najavljuje i izvođenje filmske muzike, kao i gostovanja u Sloveniji. “Od Nove godine planiramo povratak dečijih koncerata, kao i pojavu novih brendova, vina i slatkiša koji će se zvati Beogradska filharmonija.”