Arhiva

5. oktobar

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
5. oktobar

Danas je 5. oktobar. Na ovaj dan pre šest godina vlast je preuzeo DOS. I ja sam tada glasao za njih. I pogrešio sam. Naseo sam na njihova obećanja, zaboravljajući onu staru istinu da je politika veština laganja. Ukratko:

1. Govorili su da zajednica SCG treba da opstane. Đukanović je demokrata iskreno zainteresovan za očuvanje federacije, a jedina prepreka tome je Milošević.

2. Kosmet je srpska zemlja. Nema ni govora o zaveri protiv Srbije. NATO nas je bombardovao zbog Miloševića a ne zato da bi nam amputirao deo teritorije za račun Šiptara. Kad ON ode, za šest meseci, najviše godinu, NATO će povući svoje snage i KiM će biti vraćen Srbiji.

3. Mladi i stručni ljudi odlaze u svet. DOS će ne samo zaustaviti ovaj trend, nego će i vratiti sve one koji su otišli.

4. Nezaposlenost je procentualno najveća u Evropi. To je zločin prema narodu. Uz pomoć zapadnih vlada “demokratske snage” će eliminisati ovaj problem, a za neko vreme Srbiji će trebati gastarbajteri.

I šta je ostalo od svega?

Pričali su nam o kamionima punim para koji čekaju na granici sa Mađarskom, a preći će čim ih dovedemo na vlast. Jedan tip blizak DS-u nedavno reče da je ugled Srbije u svetu katastrofalan. To znamo, ali kako kad su nas ubeđivali da treba samo da se promeni režim pa će se odmah promeniti i slika Srbije u očima sveta.

Branislav Tošić,

Beograd