Društvo

Ministarstvo: Vanredna situacija u delu Užica zbog požara na deponiji 'Duboko'

Beta | 6. maj 2024 | 11:37
Ministarstvo: Vanredna situacija u delu Užica zbog požara na deponiji 'Duboko'
TANJUG / MINISTARSTVO ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

Užice je proglasilo vanrednu situciju na delu svoje teritorije zbog požara koji je juče izbio na deponiji "Duboko", saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine.

Dodalo je da pripadnici štaba za vanredne situacije uz pomoć vatrogasaca čine sve kako bi se požar lokalizovao i ugasio.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je, prikom obilaska deponije, navela da ovakve situacije moraju da postanu prošlost u Srbiji.

"Vlada intenzivno radi na tome da što pre modernizujemo regionalne i reciklažne centre širom Srbije. 'Duboko' je svakako prioritet, ali je i najkompleksniji projekat koji zahteva obimne radove, posebno imajući u vidu da će se, dok se radovi izvode, i dalje odlagati otpad na ovoj lokaciji", rekla je Vujović.

Navela je da je Ministarstvo u 2021. godini već uložilo 96 miliona dinara kako bi se proširilo telo deponije, uradila stabilizacija i sprečilo nastajanje klizišta.

"U najkraćem roku krenuće se u odabir izvođača, nakon toga sledi projektovanje koje ćemo nastojati maksimalno da skratimo. Po realizaciji projekta, vek trajanja deponije biće najmanje još dvadeset godina", rekla je Vujović.