Arhiva

Petao: Što na umu, to na drumu

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 27. april 2016 | 20:27
Petao: Što na umu, to na drumu


Osobe u znaku Petla brzo misle. Planhovite su. Odlični su govornici. NJihova živost i srdačnost osvajaju okolinu i ljudi im se lako prepuštaju. U stalnom su otporu prema autoritetima, jer i sami umeju lako da se drugima nameću kao vođe. Egocentrične su i sebične. Vode račune o svom spoljašnjem izgledu. U javnosti vole da se pokazuju sigurnim i pouzdanim. Rado se hvališu i vole da primaju pohvale. Teže ka luksuznom životu.
Petlovi su veoma ambiciozni. Kada je reč o profesionalnim planovima, mogu da ostvare svoje težnje jedino napornim i istrajnim radom. Lako se zaljubljuju, ali isto tako lako i hlade, svejedno da li je reč o poslu ili o ljubavi. Kratkovidi su u delovanju. Najgori posao kojim bi Petao mogao da se bavi je diplomatija, zbog iskrenosti i direktnosti.

Zemljani Petao

Osoba ovog tipa Petla voli da bude primećena i u centru pažnje. Zemljani Petao je društvena osoba. Može da deluje prijatno i veselo u društvu. Voli da drugi slede njegovo mišljenje. Veoma je ambiciozan. Razum mu je hladan u rešavanju svih problema. Precizan je, efikasan i obazriv u delanju. Na poslu može da bude uspešan marljivim zapažanjima i istrajnim radom.

Metalni Petao

Osoba ovog tipa Petla poseduje jasne i odlučne stavove prema svim stvarima. Nikad neće pasti u dilemu. Ima zdravu logiku i hladan razum. Praktična je, sa jasnim ciljevima. Nikad se neće predati u nevolji. Na poslu, osobama metalnog Petla, naročito onim koji su na rukovodećim mestima, teško je da se druže sa ljudima u okolini. Imaju toliko poštovanja prema svojim ubeđenjima da tuđe neće olako da prihvate.

Vodeni Petao

Osoba ovog tipa Petla po prirodi je superiorna, ali to ne znači da voli da u javnim nastupima neučtivo pokazuje svoj uspeh i ugled. Osetljiva je i voli sve lepe stvari. Ima smisla na umetnost. Simpatična je. Brzo misli. Može brzo da smisli rešenje, bez obzira sa kakvim teškoćama se suočava. Kada je o poslu reč, vodeni Petao može da dobije ne samo razumevanje i podršku svojih autoriteta, već i pomoć kolega.

Drveni Petao

Ovaj tip Petla može da bude zaokupljen drugima. Poklanja veliku pažnju porodici. Voli da se šali i time ublažava zategnute situacije. Drveni Petao je veoma tašt. Poseduje neverovatnu energiju i inicijativu. Teži za ljubavlju. Na poslu, osoba ovog tipa Petla treba da se nauči nezavisnosti i da proba da sama rešava sporna pitanja, a ne da stalno zavisi od drugih.

Vatreni Petao

Ovo je plahovit tip Petla. Strogo poštuje vreme. Prelazi sa reči na dela. Požrtvovan je kao prijatelj. Potpuno se predaje poslu i pruža više nego što može. Ne čeka da mu pečene ševe padnu u usta. Konkurencija je prva i jedina reč u njihovom rečniku. Najveća radost mu je uspeh u otporu protivniku. Veliki je radnik. Najveći ugled i uspeh dobiće u srednjim godinama života. U ljubavi neće biti toliko uspešan kao u poslu, bez obzira na pol.

Godine Petla

13.02.1945/01.02.1946 (Drvo)
31.01.1957/17.02.1958 (Vatra)
17.02.1969/05.02.1970 (Zemlja)
05.02.1981/24.01.1982 (Metal)
23.01.1993/09.02.1994 (Voda)
09.02.2005/28.01.2006 (Drvo)

Numerološko tumačenje

Srećno mesto: zapad, jugozapad i severoistok
Srećne boje: zlatana, smeđa, žuta
Nepovoljne boje: zelena, crvena, plava i siva
Srećni brojevi: 5,7,8
Nepovoljni brojevi:1,3,9
Srećno cveće: gladiola i balsamina

Slaganje sa ostalim zodijacima
LJubav: Odlično slaganje sa Bivolom, Zmajem i Zmijom, najgore sa Zecom, Petlom i Psom.
Posao: Odlično slaganje sa Bivolom, Zmajem i Zmijom, najbolje sa Zmijom. Slabo slaganje sa Zecom, Petlom i Psom, najgore slaganje sa Zecom.