Arhiva

Poznati policiji, verovatno i politici

L. M. | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 4. maj 2016 | 19:07
Poznati policiji, verovatno i politici

Foto Youtube

Trojica napadača su čak i pozirala bezbednosnim kamerama i, kako se obično veli, odranije su poznati policiji, a verovatno i politici.

Tuču nad komatoznim telom Partizana teško je pratiti zbog prelazaka učesnika sa jedne na drugu stranu, i nemoguće je predstaviti je u ovoj kratkoj formi, ali dva su imena ključna Miloš Vazura kao prvo lice Partizanove uprave u ostavci i Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Srbije, kao siva eminencija grupe koja će izvesno preuzeti FK Partizan nakon klupske skupštine zakazane za 24. maj. Nekada kumovi i saradnici, danas ko da se u životu nisu videli, i obojica kadar SNS, koji je FK Partizan dobio u ruke uprkos manjku fudbalskog i višku političkog iskustva.

Pošto su trojica napadača važna imena na južnoj tribini Partizanovog stadiona, na kojoj su se nekada okupljali najvatreniji navijači, i ta se tribina oglasila saopštenjem. Nasilje rađa nasilje stoji na tom papiru i ne može se reći da autori nisu u pravu, jer su trojica napadača na Vazuru ljudi koji su do decembra 2015. istog Vazuru čuvali od gneva partizanovaca koji su protestovali zbog katastrofalnih rezultata kluba.

Teško za pratiti, ne? Ma kakvi, sve je to samo praksa političkog upravljanja u sportskim klubovima, autentični doprinos Srbije politikološkim naukama. A kada smo već u politici, i Kosovo je primljeno u UEFA. Gaženje svuda oko nas, rekosmo.