Nemački serijal Za trpezom naših suseda vodi gledaoce u centralna gurmanska mesta i deli sa njima iskustva u pripremanju karakterističnih regionalnih jela. Snimajući trpeze Liona, učeći o šafranu uzgajanom u Iranu i posećujući pijace u Moldaviji, prikazuje nam kulinarsko blago ljudi koji najbolje poznaju lokalnu gastronomiju: farmera, vinogradara, kuvara, domaćica – reči su kojima Radio-televizija Vojvodine najavljuje program što autentično predstavlja specijalitete iz različitih delova sveta, kroz uverljivu priču ljudi o njihovim životima i svakodnevici. Brojne su epizode dokumentarca Zu Tisch in... ali za ovu priliku izdvajamo onu snimljenu u Aragoniji. Sonja pripoveda kako uzgaja povrće, iznosi ga na novu pijacu ili odnosi kolima u malu prodavnicu, dok za svoju amatersku cirkusku akrobatsku grupu sprema puževe.
Da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.
Pretplata
Već imate nalog? Ulogujte se