Arhiva

Pokemoni u Nemanjinoj 11

Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 20. jul 2016 | 20:47
Pokemoni u Nemanjinoj 11


Srbija se napokon trgla iz letargije, a njeni građani su se konačno aktivirali i počeli nešto da rade. Ono što najviše raduje je činjenica da među tim radoholicima najviše ima mladih, mada nije zanemarljiv ni broj odraslih koji ih predvode svojim iskustvom. Naravno, reč je o lovu na Pokemone. Čak je i tehnički premijer Vučić obznanio podatak da je rast srpskog BDP-a (Broj dnevnih Pokemona) najveći u Evropi. Nakon što je najavio polaganje kamena temeljca za fabriku Pokemona, Vučić je otkrio da će za dve, maksimum dve i po godine, sadašnji prosek od 401 Pokemona skočiti na 501, a možda i na 601 Pokemona po stanovniku.

Nakon što je rasformirana vlada, došao je red na Vučića da krene u lov na Pokemone za nove ministre, jer se dosadašnji nisu najbolje pokazali, a to se najpre odnosi na Ćutaču Pokemona iz Ministarstva kulture, Klečačua iz Ministarstva odbrane, Pevačua iz Ministarstva spoljnih poslova, Poludečua iz Ministarstva za rad i druge Pikaču ministre koji su više ličili na Teletabise, nego na Pokemone. Ali, makar jedan Pokemon je siguran i za sastav buduće vlade, a to je Ostaču koji je do sada bio na čelu Ministarstva trgovine i telekomunikacija.

Međutim, kao i Gremlini, i ova stvorenja imaju i svoje mračne pandane. Zato su se komunalni policajci raštrkali po Beogradu loveći opasne Pokemone, koji se najčešće mogu naći na pijacama glavnog grada. Najopasniji od svih njih je Lubeniču koji im zadaje najviše muka, jer bahato prodaje svoje lubenice, desetak centimetara van propisane linije. Komunalci su dobili instrukcije da, ako već ne mogu da ga savladaju, probaju verbalno da ga iznuruju dok ne izgubi svu potrebnu energiju i nestane.

Pre nekoliko dana simpatizeri pokreta Ne da(vi)mo Beograd pokušali su da ulove Rušiču Pokemona, koji je tvrdio da su ga na ulazu u Skupštinu grada napali žuti Pokemoni u obliku patke, što je odmah podstaklo tehničkog ministra unutrašnjih poslova, popularnog Doktoriračua, da optuži Nedaviču Pokemone za primenu sile. Malo je poznato da Doktoriraču već nekoliko meseci ne uspeva da pređe prvi nivo igrice Pokemoni na vodi na kojem su mu se isprečili Fantomkaču Pokemoni.

Ispred sedišta Demokratske stranke viđen je i Dragan J. Vučićević, poznat kao Uvlačimsevučiču, kako juri Pokemone koji organizuju državne udare. Iako svestan da Pokemoni Pajtiču i Balšaču najviše vrede, lov na njih je za njega skoro nepremostiva prepreka, jer ih je moguće uhvatiti samo na Brionima i Maldivima, gde do sada nijedan pošten Srbin nije kročio.

Tehnički premijer i mandatar za sastav vlade, Aleksandar Vučić standardno na svojim konferencijama za novinare juri iritantne Pitaču Pokemone, koje je potrebno eliminisati u igrici jer mu stalno postavljaju nezgodna i suvišna pitanja. Inače, Vučić je čak dodao i 50 novih strana o Pokemonima u svom ekspozeu, a najavio je i odlaganje potrage za ubicom pevačice dok se ne pronađu svi Pokemoni na teritoriji Srbije.

Ali, kako to obično biva u Srbiji, i Pokemoni su počeli da se osipaju shvativši da za njih ovde nema perspektive, a mnogi tvrde da su ih videli kako avionom odlaze za NJujork. Jedini koji su ostali su Preleteču Pokemoni koji su čak i ojačali prebacivši se na nivo u kojem caruje stvorenje Naprednjaču.

I tako je Srbija, u svetu poznata i kao Pokemonija, ponovo upala u letargiju, čekajući neko novo čudo da je iz nje trgne, dok su svi njeni građani postali Čekaču Pokemoni.