Arhiva

Koliko je izdržao Vučić

S. Petrušić | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 19. oktobar 2016 | 18:53
Koliko je izdržao Vučić

Foto Nebojša Raus

Čak bi bilo bolje da svaki građanin proveri lično jer teško da postoji novinar koji može uspešno i uverljivo da prenese količinu gneva ispoljenu prema svakom spremnom da posegne ka delu svote od 143 milijarde dinara namenjene za socijalna davanja.

Međutim, čak iako neko poput premijera čuje nešto sasvim drugo (botovi su zaključili da se to odnosilo samo na Romkinje, što valjda u aktuelnoj demokratiji znači da je u redu) deo izjave da neko ko ukupno primi 19.000 ili 20.000 dinara, a pritom ima dvoje dece ne mora da radi, niko nije pokušao da ospori.

Dakle, Vučić smatra da pod njegovim mandatom (u kom su izdvajanja najveća u istoriji) čak i oni koji mogu konju rep da iščupaju imaju interes da dignu sve četiri u vis i da sebe i svoju decu časte sa 165 evra. Međutim, taj isti Vučić je davne 2004. kao opozicioni poslanik SRS-a pristao da sa još nekoliko poslanika učestvuje u skupštinskom eksperimentu preživi sa prosečnom platom mesec dana. Sa 12.700 dinara (u to vreme se radilo o 182 evra) bio je prvi koji je odustao i to posle samo 10 dana. Tim povodom je izjavio: Sa dvoje male dece ne može duže ako nećete da ih ostavite da gladuju.

Dakle, njegova deca su posle 10 dana gladna sa 182 evra, a tuđa deca su posle mesec dana sita sa 165 evra? Biće da je tako jer u istoriji sigurno nismo imali premijera kom je srcu bila bliža izreka: Što je dozvoljeno Jupiteru nije volu.