Arhiva

KaZNa

Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 26. oktobar 2016 | 21:07
KaZNa


Predsednik Vlade je završio izlaganje, a sada ćemo preći na pitanja novinara. Ima li pitanja?

Dobar dan U vašem obraćanju koje nismo ni tražili rekli ste uglavnom sve što nas nije ni zanimalo. Molim vas, međutim, da nam odgovorite na jedno jednostavno pitanje - poštovani predsedniče Vlade, kako ste?

Moram priznati da ovakvo pitanje nisam očekivao. I pre nego što odgovorim, jer ja ne bežim od pitanja kao neki ranije što su izbegavali da odgovore, interesantno da me to pitate sada, a niste pitali onda kada mi nije bilo dobro onomad u Briselu, kada sam lično pregovarao sa onima koji su pretili da nas unište i da nam oduzmu ono što je naše. Tada vas to verovatno nije zanimalo jer ste bili zauzeti ispitivanjem za šta možete da nas uhvatite, pa je bilo samo pitanja o helikopteru, Hercegovačkoj i huliganima, ali niste imali ništa. Ništa niste imali, iako vas je neko nahuškao da postavite to pitanje, a zna se vrlo dobro koliko je taj neko moćan, a koliko sam ja slab. Ali, ipak, ne može se lažima na istinu, jer istina uvek pobeđuje bez obzira na to koliko se te laži ponavljale i bez obzira na to koliko vi meni vikali da sam ovakav i onakav. Možete da mi skandirate da sam `peder` koliko god hoćete, baš me briga.

Interesuje me samo da ovoj zemlji i narodu bude bolje, i da nam rast bude sledeće godine četiri, a ove je 2,5 - 2,8 - evo skoro tri odsto i biće još veći, samo treba da manje kukamo, a više radimo. Meni to nije teško, ja sam težak čovek i mogu da izdržim i bez hrane i bez vode i bez pića i bez vazduha i bez kade i bez kreveta i bez toaleta godinama, a da pri tome sve vreme radim i ne žalim se, iako me sabotiraju i napadaju sa svih strana, a neki put čak i iz mojih redova. Evo ih stoje iza mene, nikad se ne zna ko od njih vreba i čeka da zauzme moje mesto, a jasno se vidi da ne bi mogli da urade ovoliko koliko sam ja uradio za ove dve godine koliko sam na vlasti i još dve godine pre toga. Napravio sam više kilometara auto-puta, više kula sagradio i više zgrada Geozavoda oprao nego bilo ko pre mene, i to su činjenice i protiv toga jednostavno ne možete ništa.

A ako hoćete neke druge, nemam ništa protiv, evo raspisaćemo izbore pa nek narod glasa, samo se plašim da će na izborima narod ponovo da glasa za mene, kao što su na prošlim glasali i to tako da je drugi na listi dobio 30 odsto manje, nije da se hvalim, ali to se nikada i nigde nije desilo u novijoj istoriji. Inače, drago mi je da ste postavili baš to pitanje jer ste mi dali šansu da razjasnimo jednom za svagda, da narod konačno čuje, jer nemam ništa da krijem, i ne plašim se nikoga, za razliku od onih pre koji su morali po svoje mišljenje da idu u neke ambasade pa tek onda pred kamere, meni to ne treba. Ja sam pre svega skroman, jer ne možete da mi nađete da sam se ni za jedan dukat obogatio otkako sam postao premijer. Meni ne treba mnogo u životu, iako sam jako mator, imam više od 40 godina čak, samo mi dajte da radim i da ne spavam i ja ću biti zadovoljan, i neću da kukam kao neki ovde, kada hoće da idu na odmor, da spavaju u lepom hotelu, jer su tako navikli, a nikad ništa u životu nisu radili. Prema tome, hajde lepo kažite ko vam je rekao da postavite to pitanje jer ga sami nikada ne biste smislili, i nemojte da se ljutite kada vam odgovaram, jer je ovo demokratija, a u demokratiji vi možete da pitate šta hoćete, ali ne smete meni da oduzmete pravo da ja vama odgovorim onda šta ja hoću.

Da zaključim, dobro sam, hvala na pitanju. A kako ste vi?