Промени језик   Sitemap   Верзија за штампу   19.06.2018. 04:26
 НАСЛОВНА    АРХИВА    НИН ДИЈАЛОГ    САДРЖАЈ      ПРЕТПЛАТА    E-ПРОДАЈА 
 
фотографија
Повратак у деведесете

Изложба Деведесете Срђана Вељовића, фотографа препознатљивог по праћењу и документовању различитих видова културног, друштвено-активистичког, урбаног живота, прва је у селекцији Слађане Петровић Варагић и Мирослава Карића, уметничких директора Галерије Артгет у 2017. години.

Фото-пројекат Деведесете, који ће посетиоци Културног центра Београда моћи да виде до 9. марта, настајао је у периоду владавине Слободана Милошевића, од Осме седнице до 2000. године. Како стоји у најави изложбе, у хроници догађаја, појава и ситуација, Вељовић настоји да забележи општу слику друштва суоченог са драматичним променама. Од свакодневице свог непосредног окружења до одређених колективних простора.

„Посматрајући их из перспективе 2017. године, чини ми се да те фотографије спрам тадашње стварности имају мање документаран, сведочећи однос. Њима се више документује жеља и напор за успостављањем простора нормалности и слободе. То се могло постићи само малим актима субверзије, симболичким чиновима који имају споредан, попречан положај спрам прећутаног, никад неиспричаног наратива деведесетих“, бележи аутор Срђан Вељовић.М. В


Share on Facebook 

Постојећи коментари (0)| Пошаљи коментар

Приступ за чланове
  Корисничко име
  Лозинка
 
  Запамти ме на овом рачунару
Постаните члан! Региструјте се овде
Изгубили сте Лозинку? Кликните овде
Мисли
bg

Милан Гутовић, глумац

Kоје јаде смо све преживели, па ће ваљда и ти резултати и успеси да се прегрме некако.

Прочитајте све мисли
bg