Промени језик   Sitemap   Верзија за штампу   22.06.2018. 04:58
 НАСЛОВНА    АРХИВА    НИН ДИЈАЛОГ    САДРЖАЈ      ПРЕТПЛАТА    E-ПРОДАЈА 
 
Позориште
Осветлити тело

У суботу, 17. јуна, у Битеф театру, с почетка у 20 часова, премијерно ће бити изведена представа Scrаpe, истраживачко-креативни пројекат инспирисан поступцима којима се људско тело насељава разним културолошким референцама, социјалним односима и потребама. Аутори су кренули од истраживања сопствених слика тела, запитали се како се све може конципирати тело и како се продукују тела која у друштвеном контексту имају одређену функцију.

Пројекат се ослања на праксу стварања плесног израза кроз личне изборе и одлуке плесача, испитивање позиције у ширем друштвеном контексту, одражавање интересовања и вредности у односу на контекст у којем живе и раде уметници окупљени на пројекту.

На визуелном плану овакво је истраживање резултирало сталним поигравањем са светлом, с оним што се може или не може видети, сазнати о другом и свим рубним местима нашег личног и заједничког искуства.

Концепт и кореографију представе потписује Јована Ракић. Драматург је Марко Пејовић, а у извођењу и уметничкој сарадњи учествују Јана Миленковић, Милица Писић и Наташа Шмелц.


Share on Facebook 

Постојећи коментари (0)| Пошаљи коментар

Приступ за чланове
  Корисничко име
  Лозинка
 
  Запамти ме на овом рачунару
Постаните члан! Региструјте се овде
Изгубили сте Лозинку? Кликните овде
Мисли
bg

Милан Влајчић, филмски и књижевни критичар

Верујем да их (чланове жирија на Стеријином позорју) нико није звао, али имаш малог Вучића у глави и знаш како да обезбедиш да те нико после не зове.

Прочитајте све мисли
bg