Arhiva

LJUDI DOGAĐAJI

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 9. mart 2010 | 22:26
Hičkok i čokolada Čokolada čije srebrne korice oponašaju staniol, a papirna omotnica sa zlatotiskom navodi da poverujete da je to stvarno čokolada koju biste mogli da zagrizete iako znate da se iza toga krije knjiga. Upravo takvu knjigu nedavno je predstavila izdavačka kuća „Plato“, a koautorka knjige Nataša Anđelković za NIN kaže: “ U prvom delu prati se istorija čokolade, počevši od južnoameričke kulture spravljanja ove poslastice, koja u to vreme i nije bila poslastica nego gorak i ponekad pikantan napitak. Smatrali smo da će čitaocima takođe biti interesantno da saznaju o gotovo ropskoj naklonosti Napoleona, Mocarta, i kasnije Hičkoka prema čokoladi. Uz brojne recepte čitaoci će iz knjige saznati kako se, recimo, spravlja piletina sa čokoladom“. Kakvog li je to ukusa? Digitalizacija Srbije Irini Reljin, pomoćnica ministarke za telekomunikacije, najavila je prvi sastanak na kome će učestvovati preko 20 članova Vladine radne grupe koja će pratiti proces digitalizacije u Srbiji. Prelazak sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa pratiće predstavnici ministarstva kulture i telekomunikacija, RATEL-a, RRA, Javnog servisa RTS, predstavnik novoformirane kompanije „Emisiona tehnika i veze“ i predstavnici komercijalnih emitera. Ko preživi, pričaće.