Промени језик   Sitemap   Верзија за штампу   24.09.2021. 05:37
 НАСЛОВНА    АРХИВА    НИН ДИЈАЛОГ    САДРЖАЈ      ПРЕТПЛАТА    E-ПРОДАЈА 
 
ВРТОГЛАВИЦА
Изем ти премијера

Неприкладни коментари, још од оног кад је девојку склону истом полу напао хулиган, а она се бранила, па је рекао да би нападача требало заштитити, затим незграпне, неразумљиве доскочице, попут оне сад у Сарајеву да тамо нема турске кафе, него се пије еспресо, или малтретирање гостију на разним скуповима отимањем микрофона и певањем омиљених, кафанских песама. Више пута у јавности виђан je како, румен у лицу, док се очи помало цакле, заплиће језиком.

Псовање Европске уније, већ чувена софт верзија нашег омиљеног глагола, оно „изем ти ЕУ за коју је геј парада улазница“; улични говор којим се наизглед додворава бирачима, а може да открива тешку омамљеност, попут реторичког „каква геј парада“ или „јел’ то то значи“ када вулгаризује предлоге Фискалног савета; бусање у сопствена прса због наводне бриге о интересима државе и народа, док онако ђутуре, прозива ММФ, Фискални савет, Народну банку и у ту причу удробљава пословне банке; озбиљне логичке грешке кад објашњава да његова странка не може бити одговорна ни за какву крађу, јер је он њен председник и министар полиције (доказивање нерелевантним аргументима) иако истовремено прича о томе да као министар полиције није могао да контролише полицију (аргументи који побијају сами себе).
Без алко-теста, наравно, не може се тврдити да ли је у тим силним јавним приликама био буквално пијан. Но, то је споредно, докле год се пијано понаша. Популизам и демагогија, који га одликују, могу бити само последица, слика понашања у стању пијанства – од алкохола, моћи, страха, умора, од нечег трећег, на крају крајева, свеједно је. У таквом стању, ни ауто не сме да се вози.
А Дачић је председник владе.Небојша Спаић


Share on Facebook 

Постојећи коментари (0)| Пошаљи коментар

Приступ за чланове
  Корисничко име
  Лозинка
 
  Запамти ме на овом рачунару
Постаните члан! Региструјте се овде
Изгубили сте Лозинку? Кликните овде
Мисли
bg

Сузана Грубјешић, потпредседница Владе

Не желим да се бавим предвиђањем будућности јер је за формални улазак Србије у ЕУ потребно најмање пет до осам година

Прочитајте све мисли
bg