Arhiva

„Tri u jedan“

S. S. | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 27. avgust 2014 | 19:43
„Tri u jedan“

Foto Vladislav Mitić

Iako je još na godišnjem odmoru, Đukić Dejanović je rekla da je već obišla kliniku, upoznala se s budućim saradnicima i sa organizacionom šemom te zdravstvene ustanove.
Prema njenim rečima, do sada nije imala problema da se istovremeno bavi zdravstvom i politikom. Kako je psihijatrija njena stručna oblast u kojoj ima dugogodišnje iskustvo, što se, istini za volju, može kazati i za njenu političku delatnost, veruje da će moći da doprinese boljem radu klinike Dr Laza Lazarević.
U slučaju da Agencija za borbu protiv korupcije proceni da je reč o sukobu interesa, tvrdi da će biti spremna da se odrekne poslaničkog mandata. Ostaje, međutim, da se vidi da li će bivša ministarka stizati da se posveti i studentima na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.

Rusko-ukrajinska granica

Zalutali u ropstvo

Desetorica ruskih vojnika koji su zarobljeni u Ukrajini, 50 kilometara jugoistočno od Donjecka, granicu su prešli greškom u okviru patrole, saopštio je izvor u ruskom ministarstvu odbrane.
Svega dan ranije, ruski ministar odbrane Sergej Lavrov odbacio je tvrdnje da su ruske snage uopšte ušle na ukrajinsku teritoriju, uz opasku da su ukrajinski vojnici nekoliko puta prelazili granicu u drugom smeru.
Prema rečima jednog od zarobljenika, trodnevni marš dug 70 kilometara odveo je njega i njegove saborce na neobeleženi deo teritorije. Iz rukovodstva ukrajinske vojske, pak, javljaju da su ruski vojnici bili u specijalnoj misiji i da je reč o nastavku vojne agresije.
Ruski vojnici nisu pružali otpor i mirno su se predali, a na internetu se pojavio i snimak njihovog ispitivanja od strane ukrajinske vojske. Jedan vojnik, koji se predstavio kao Andrej Generalov, rekao je: Ovo nije naš rat prestanite da šaljete naše dečake.