Arhiva

Vredan poklon KC „Banjaluka“

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 27. avgust 2014 | 21:35
Vredan poklon KC „Banjaluka“


Pored rukovodstva i zaposlenih u Kliničkom centru Banjaluka, otvaranju laparoskopske ginekološke sale prisustvovali su Snežana Radočaj, direktorka Hemofarm fondacije, Aleksandar Veselinović, direktor Hemofarm d.o.o. Banjaluka, Igor Radojičić, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske, Darko Tomaš, direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, te brojni lekari i predstavnici zdravstvenih ustanova u RS.

Čast mi je da prisustvujem svečanom otvaranju laparoskopske sale i ovom veoma značajnom iskoraku u unapređenju zdravstvene zaštite žena. Jedan od strateških pravaca delovanja Hemofarm fondacije je unapređenje zdravstvenog sistema, dijagnostikovanja, terapije i zdravstvene zaštite. Zato smo aktivnosti naše fondacije, osim u Srbiji, proširili i na region. Ovo je prva naša akcija izvan granica Srbije na koju sam ponosna. Podrškom Klinici za ginekologiju i akušerstvo, gde se dnevno uradi oko 50 operacija, Hemofarm fondacija potvrđuje opredeljenje kontinuirane podrške unapređenju zdravstvenog sistema u nastojanju da što veći broj pacijenata dobije najbolju zdravstvenu negu rekla je Snežana Radočaj, direktorka Hemofarm fondacije.

Ova bolnica ima sjajan kadar, što je najbitnije. Mi smo, ovom donacijom, obezbedili bolje uslove za njihov rad i za zdravlje pacijenata koji se ovde leče. To je ono čime mi, kao zaista društveno odgovorna kompanija, možemo doprineti i to je ono što ćemo i u budućnosti činiti rekao je Aleksandar Veselinović, direktor Hemofarm d.o.o. Banjaluka.
Mirko Stanetić, v.d. generalnog direktora KC Banjaluka, zahvalio je Hemofarm fondaciji i Hemofarmu na podršci u radu najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.