Arhiva

Šešelj ponovo na operaciji

Z. P. | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 22. oktobar 2014 | 19:58
Šešelj ponovo na operaciji

Foto AP

Nekako, istovremeno stigla je i vest da je bivši predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić u Hagu doživeo lakši srčani udar. Predsednik nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim LJajić izjavio je povodom informacija o lošem zdravlju Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića da država o svim haškim osuđenicima i pritvorenicima vodi računa i da im uvek kad neko od njih to zatraži, šalju lekare iz Srbije. Država će obojici ponuditi pomoć i tražiti saglasnost da im se odavde, ako to žele, pošalju lekari, rekao je LJajić.

Lider radikala, inače, pre godinu dana operisan je zbog karcinoma debelog creva, a takom naredne nedelje znaće se hoće li i kada će biti podvrgnut hirurškoj intervenciji nakon novih lekarskih nalaza.

Šešelj se predao Hagu 2003. godine i od tada nije napuštao pritvorsku jedinicu tog suda koja se nalazi u Sheveningenu, a polovinom ove godine odbacio je mogućnost da Vlada Srbije za njega garantuje postavljajući sudu niz svojih uslova. On je 17. juna obavestio Pretresno veće Haškog tribunala da, ukoliko bude odlučeno da ga privremeno puste na slobodu, neće prihvatiti nikakva ograničenja, osim onog da neće napuštati teritoriju Srbije.