Arhiva

Napad iz stolice

Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 25. mart 2015 | 21:26
Napad iz stolice


Pre nekoliko dana ispred zgrada Vlade Srbije, Narodne banke i nekoliko ministarstava pojavili su se sumnjivi paketi nepoznate sadržine. Da li je to Blerov deliveri junit u Srbiji konačno počeo sa radom?

Nekada su ljudi ispred tuđih kuća ostavljali kutije u kojima su bile bebe, ali danas ni to više niko ne radi jer je beba u Srbiji sve manje.
Posumnjalo se na bombe pa je poslata kontradiverziona jedinica da ispita sadržaj kutija. Ali, zašto bi uopšte neko slao bombe na državne institucije kada se one već nalaze u tim zgradama? To su žive bombe koje često detoniraju zapaljivim izjavama o stvarima koje su prethodno eksplodirale u javnosti, ali koje se na kraju završe poput pucnja petardi. Onih minijaturnih za plašenje golubova.

Ispostavilo se da je u paketima bio pseći izmet.
Evo i pretpostavki šta se dešavalo nakon što je otkriveno šta je bilo u paketima:
Siniša Mali je prvi rekao da nema mesta panici i da se najverovatnije radi o maketama izmeta jer je viđao slične, doduše minijaturne, u parkiću makete Beograda na vodi. Posumnjao je gradonačelnik Beograda da je možda neko pokupio pseći izmet oko drveća u Studentskom parku, ali se onda setio da tamo više i nema drveća.

Potom je na teren izašao hrabri ministar za vanredne situacije Velimir Ilić u čizmama da ispita o kakvoj materiji je reč jer već ima iskustva sa blatnjavom sredinom, ali se opet zaglibio kao onomad u jalovini. Sve što je rekao bilo je: Radi se o onom braonkastom što izađe iz onog pozadi...

Ministar, zadužen za odbranu državnih institucija, Stefanović, bio je šokiran kada je video šta su kučići učinili ispred zgrade u kojoj radi (i živi) premijer.
Ministar, zadužen za odbranu države od psećeg izmeta, Gašić, nažalost, nije mogao da dođe i ispita situaciju jer je baš u to vreme bio u Kruševcu. Mada, kasnije se ispostavilo da je za petnaest minuta, ipak, uspeo da stigne automobilom do centra Beograda da bi mogao da omiriše o čemu je reč.

Premijer Vučić je odmah pokušao da preuzme na sebe sadržaj u paketima, ali su ga ministri nekako odvratili od te namere, jer ima mnogo drugih odgovornosti koje danas treba preuzeti, recimo za pad malezijskog aviona, stvaranje islamske države, ubistvo Kenedija i druge.

LJut što mu ne daju da prihvati sadržaj kutija na svoja pleća, citirao je premijer Mešu Selimovića: Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?. Ovnove još niko nije slao ispred zgrade vlade, ali ako se pobune i stočari, eto novih, većih kutija i to u paketu sa onim prethodno pomenutim sadržajem.

Na kraju, sadržaj kutija poslat je na veštačenje i analiza stolice pokazaće ko je vlasnik ovih mirišljavih bombi. Prva sumnja odmah je pala na investitora svih protivnika režima i mastermajnda svih budućih protesta protiv vlasti, Miškovića. Neko je pretpostavio da se on tri dana pre toga nije praznio kako bi sačuvao dovoljnu količinu municije za sve te adrese na koje je trebalo isporučiti toksični materijal.

Ne znamo čemu tolika panika oko sumnjivih paketa, kada je ionako neko već odavno ostavio sumnjive ljude u odelima u zgradama vlade i ministarstava, koji predstavljaju opasnost po sve građane.

Ko god da je poslao ove bombe, negde duboko u sebi (sve do stomaka), znao je da je učinio to u ime svih građana Srbije i hvala mu na tome. Poop Delivery Unit počeo je sa radom.