Arhiva

Za njih ne postoje neosvojivi vrhovi

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 27. maj 2015 | 21:10
Za njih ne postoje neosvojivi vrhovi


Andrijana Miletić, Biljana Čegar, Biljana Savković, Jelena Ignjatijević, Branka Bradašević, Biljana Medenica, Vesna Đoković i Sonja Pavlović, iako različite po karakterima, godinama i zanimanjima, provodile su zajedno 24 sata dnevno u ekstremnim uslovima, oslanjajući se na svoju snagu, međusobnu saradnju i timski duh. Ekspedicija je krenula 16. aprila i trajala je 20 dana.

Ponosan sam što sam imao priliku da predvodim ove hrabre dame u vrlo zahtevnom poduhvatu, kao i da budem deo zajedničkog uspeha. Bilo je mnogo izazova poput lošeg vremena i velikog zemljotresa u Nepalu, ali sportski duh i snažna volja su pobedili rekao je Aleksandar Rašin, vođa ekspedicije i osvajač vrhova viših od 8.000 metara.
Prvu žensku ekspediciju u Himalajima organizovao je planinarski klub Ikstrim samit tim (Extreme Summit Team) na čijem čelu se nalazi naš najpoznatiji vođa ekspedicije Dragan Jaćimović.

Prvu žensku ekspediciju u Himalajima podržali su i pomogli Planinarski savez Srbije, Hemofarm fondacija, Ušće šoping centar, Kom trejd grupa, Iglu sport, Kontinental vind partners i Telenor Srbija.