Arhiva

Nova donacija za bolje uslove lečenja

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 24. jun 2015 | 20:54
Nova donacija za bolje uslove lečenja


Ovaj aparat omogućava preciznije dijagnostikovanje malignih bolesti disajnih puteva, a donirala ga je Hemofarm fondacija u okviru svoje akcije Svim srcem.
Karcinom pluća je i dalje vodeći uzrok smrtnosti u Srbiji u pogledu malignih oboljenja. Ovo može da se predupredi prevencijom, a druga faza je rano otkrivanje i pravilna dijagnoza svih promena, u čemu će nam od izuzetne pomoći biti ovaj aparat rekla je Zorica Lazić, načelnica kragujevačke Klinke za pulmologiju.

Fondacija je i Kliničkom centru Niš donirala dragocenu medicinsku opremu vrednu skoro tri miliona dinara. Klinika za plućne bolesti Knez selo dobila je 10 pulsnih oksimetara, koji se koriste za precizno merenje pulsa i količine kiseonika u krvotoku, dok su Klinici za kardiovaskularne bolesti donirani prenosni ultrazvučni kolor dopler za pregled srca i kablovi za EKG holter.

U okviru nacionalne kampanje Svim srcem Hemofarm fondacija je za 15 zdravstvenih ustanova donirala skoro 28 miliona dinara.
Naša strategija je da budemo najbolji saveznici zdravlja. Zato brinemo o suštini a ne o formi, a suština je da doniramo najpotrebnije, od ultrazvuka do kablova za holtere rekla je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije.