Arhiva

Rijaliti Srbija

Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 26. avgust 2015 | 20:36
Rijaliti Srbija


Sezona je rijaliti programa. Maldivi već nedeljama sijaju punim sjajem silikona i hijalurona, Veliki brat će za koji dan zaposesti čak dve nacionalne frekvencije, a Farma će takođe uskoro ugostiti niz likova koje su zaboravile i njihove šire familije, ali ne i rijaliti producenti i skauti.

Četiri od pet nacionalnih frekvencija imaće svog konja za trku u rejtinzima, ali je istina da se početak jedinog pravog, najvećeg, pa i najdužeg rijalitija tek očekuje.
Za sada se ne zna kada će rijaliti Izbori 2016 početi jer producent, koji je istovremeno i jedan od najistaknutijih budućih učesnika, još nije odlučio da li će rijalitija uopšte biti.
A i treba ga razumeti. Sa jedne strane, iako bi verovatno odneo pobedu, moglo bi se pokazati da više nema tako veliku podršku ljubitelja ovog tipa rijalitija, pa bi učešće u sledećem ciklusu moglo da rezultira čak i izbacivanjem iz takozvane kuće Velikog cenzusa. Sa druge strane, primamljiva je mogućnost da iz iste kuće budu, poput ranije Koštunice, Dinkića, Čede Jovanovića i drugih, izbačeni i neki novi akteri kao što su Boris Tadić ili Bojan Pajtić.

U javnost se kao mogući termini finala rijalitija pominju decembar i mart, što znači da bi sam rijaliti Izbori 2016 trajao bar tri-četiri meseca pre toga.
A šta gledaoci mogu da očekuju u ovom ciklusu?

Pa, s obzirom na to da smo u rijalitijima do sada videli sve i svašta, takmičari će morati dobro da se potrude da privuku pažnju gledalaca i privole ih da se na kraju maše SMS-a, pardon, olovke i glasaju baš za njih.

Konstantne svađe među učesnicima se podrazumevaju. LJubavne afere među potencijalnim koalicionim partnerima, takođe. Biće tu verovatno i seksa za jednu noć među takmičarima poput Vulina, LJajića ili Jovanovića, koji su u ranijim serijalima pokazali da su spremni bukvalno na sve kako bi došli do finala. Tuče će biti rezervisane za epizodne učesnike poznate poput stranačkih aktivista. Znate već, to su oni koji zajedno sa muzikom uđu u rijaliti na jedno veče, naprave džumbus i odu kući.

Gledaoci mogu očekivati i iznošenje prljavog veša među učesnicima koji su se u prethodnom ciklusu držali zajedno. Dolaziće, prirodno, do raspadanja starih klanova i formiranja novih. Biće mnogo glupih izjava. Biće još glupljih postupaka.

Posebno zanimljivo je to što će učesnici Farme, na primer, svake nedelje ići na pijacu gde će se boriti da za sve ukućane obezbede što više hrane, dok Izbori 2016 imaju nešto drugačiju koncepciju. Ovi učesnici će, naime, svakog dana ići svuda po Srbiji kako bi obezbedili glasove isključivo za sebe. U tom smislu, ovo će definitivno biti najsuroviji rijaliti u predstojećem periodu, a borba će se, kako smo videli ranijih godina, vrlo brzo preliti praktično na celu zemlju.

Sve to naravno samo ukoliko aktuelna produkcija rijalitija Srbija proceni da je dobar trenutak da pokrene rijaliti Izbori 2016.
U tom slučaju će biti vrlo zanimljivo videti ko će odneti glavnu nagradu, ko neku politički prenosivu bolest (PPB), a ko će završiti u onoj izolovanoj prostoriji za pušenje.