Arhiva

Opelova „korsa” „Zlatni auto”

Dejan Potkonjak | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 30. septembar 2015 | 19:33
Opelova „korsa” „Zlatni auto”

Foto Aleksandar Dimitrijević

Uz korsu, priznanja po kategorijama osvojili su još i: opel adam S (mini gradski automobil godine), BMW serije 1 (kategorija kompakta), mazda CX-3 (krosover godine), volvo XC90 (SUV), folksvagen pasat (kategorija viša srednja i MPV klasa) i mercedes AMG GT (luksuzni i sportski automobil godine). Priznanja pobednicima uručena su na gala svečanosti u hotelu Falkenštajner u Beogradu.

U izboru za Zlatni auto, koji se održava pod generalnim pokroviteljstvom kompanije OMV, ove godine su učestvovala 44 modela automobila, za koje je, tokom prvog kruga glasanja, stiglo oko 33.000 glasova publike. U finalni krug se plasiralo 18 modela, po tri iz šest kategorija, kojima su svoje ocene davali članovi stručnog žirija, posle čega su izabrani najbolji i pobednik u generalnom plasmanu. Pobednici po kategorijama nagrađeni su trofejima, a pobednik u generalnom plasmanu zaslužio je i veliku plaketu Auto Bilda, koju je u ime Opela primio Dimitrije Čudić, menadžer za razvoj u kompaniji.

Uz ova priznanja, na svečanosti su uručena i posebna priznanja za rezultate u prethodnom periodu u pratećim segmentima. Nagrade su osvojili: Dunav osiguranje, za godišnje aktivnosti u oblasti auto-osiguranja, Heineken, za CSR akciju Društvo, ko vozi kući i Credit Agricole Srbija za auto-kredit Moj auto sedi i vozi.

Potrebno je da prođe još dosta sezona da ova naša manifestacija postane tradicija ali, posle dve godine, možemo da kažemo da smo na odličnom putu da organizacija ovog takmičenja predstavlja verodostojno ogledalo stanja na tržištu novih automobila u Srbiji, istakla je na svečanosti Jelena Milošević, direktor za magazine u kompaniji Ringijer Aksel Špringer, u čijem sastavu izlazi Auto Bild Srbija i Crna Gora.