Arhiva

Zmija: Misteriozna, mudra, samopouzdana i tvrdoglava

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 25. novembar 2015 | 20:33
Zmija: Misteriozna, mudra, samopouzdana i tvrdoglava


Zmija je po izgledu romatična i mirna. Dobro se snalazi sa ljudima. Talentovana je. Ostvaruje svoje ciljeve po planovima, a ambicioznost je tolika da ne ume da prihvati neuspeh. Nije za timski rad, voli novac i u životu nema problema sa njim.

Zmija je sumnjičava i nije joj se lako približiti. Kada je reč o ljubavi, romantična je, ali i ljubomorna, želi da kontroliše svog partnera i ne može da toleriše njegovo neverstvo.
Metalna Zmija je proračunata, inteligentna. Ima snažnu volju i nikad joj ne nedostaju pristalice. Moćni je vođa koji u poslu dobro kombinuje strogost i toleranciju. Veoma je samopouzdana, ponekad čak i pretenciozna.

Velikodušna je i u ljubavi i u odnosu prema novcu. Takav odnos je prirodan, ali Metalna Zmija ipak želi da dobije satisfakciju.
Voli da se kreće brzo i tiho. Rano u svom životu odabira put kojem će se posvetiti, ume da iskoristi povoljnu situaciju pre nego što uspete da je zaustavite. Ovaj tip zmije ima sreće na poslu. Ali, ako želi da uspe i u drugim oblastima, treba više da se uključi u javne aktivnosti.

Metalna Zmija je šarmantna u očima suprotnog pola. Ima dosta prilika da sretne žene i muškarce, pitanje je samo da li hoće da ih upozna.
Drvena Zmija voli urednost i disciplinu. Voli da uređuje dom i sve oko sebe. Veoma je talentovana i kreativna osoba, bliska umetnosti, muzici, pozorištu i ovozemaljskim lepotama.
Ovaj tip Zmije je snobovski, a sebe doživljava specifičnom osobom. Voli da se kreće među poznatim i važnim ljudima i ignoriše one koji to nisu.
Drvena Zmija je po karakteru snažna. Voli društvo, poklanja pažnju prijateljstvu i ima dosta prijatelja. Ovaj tip Zmije ne može da toleriše poraz i sklon je depresiji ako se to dešava. U životu nema problema sa novcem. Dobro zna da koristi prilike da pokaže svoj talenat.

Vodena Zmija je aktivna i kreativna, istovremeno i senzitivna, naročito u mladosti. Većina njih napušta zavičaje još u mladosti. Ume da iskoristi svaku priliku. Može da se bavi trgovinom. S obzirom na to da voli da rizikuje, većina doživljava velike uspehe i poraze. NJen život može da bude stabilan u srednjim godinama života.
U porodici, muškarci sa ovim karakteristikama Zmije veoma su srećni, jer mogu da nađu žene koje ih podržavaju u karijeri.
Vodena Zmija je umetnički nastrojena i oličenje je vrednoće i ambicije. Optimistična je i realna, temeljna u pripremi važnih poteza, ali i spremna na rizik. NJena je mana previše samopoštovanja, što može da bude prepreka uspehu.

Ovaj tip Zmije se dobro snalazi sa ljudima i ima dosta prijatelja suprotnog pola. Dobro zna da vodi računa o ljubavnom partneru.
Kad je reč o finansijama, Vodena Zmija često ima neočekivane prihode. Predlaže se da ih ulaže u nekretnine, zlato i druge trajne stvari.
Vatrena Zmija je telesno i mentalno aktivna Zmija koja deluje energično. Niko ne može da je premaši u tome i ima neobičnog smisla za druženje. Talentovani su glumci ili plesači, dobri i šarmantni govornici, veoma aktivni, teže promenama i nemaju strpljenja.
Kada oseti opasnost Vatrena Zmija odmah pobegne. Previše je brza kada donosi odluke i sudove. Pozitivan je stvaralac. Voli da sama stvara svoju karijeru, lako sklapa prijateljstva i često dobija pomoć drugih, ali je i subjektivna i ne sluša tuđe savete.
Vatrena Zmija je sumnjičava po prirodi i veruje samo sebi, naročito u ljubavi, gde je stroga, ambiciozna, posesivna i ljubomorna. Nikad neće učiniti kompromis, zbog toga ponekad izgubi pravu ljubav. Predlaže se da bude tolerantnija.

Vatrena Zmija voli novac i nema problema sa njim, ali mora da se trudi na poslu i da planira prihode i rashode, da ne bi pala u dugove.
Zemljana Zmija je iskrena prema svojim prijateljima i od njih traži da budu iskreni prema njoj, ili će im se osvetiti. Veoma je osetljiva, često se oseti povređeno, ne voli kritiku i neće zaboraviti onog ko je kritikuje.

Zemljana Zmija je ljubomorna. Dobro zna kako da kontroliše ljude oko sebe. Ima smisla za sportove. Pametna je i brza kad donosi odluke i sudove. Voli da u javnosti pokazuje svoju moć.
Dobrodušna je i saosećajna, ume da podeli zabrinutost svojih prijatelja. U ljubavi treba da bude više promišljena, ili će doći u neprijatne situacije.
Većina žena u znaku Zemljane Zmije je poslovna, dobro postupa i na poslu i u životu, ima poštovanje partnera i srećna je.

Godine Zmije

27.01. 1941. - 14.02. 1942. (Metal)
14.02.1953. - 02.02.1954. (Voda)
02.02.1965. - 20.01.1966. (Drvo)
18.02.1977. - 06.02.1978. (Vatra)
06.02.1989. - 26.01. 1990. (Zemlja)
24.01.2001. - 11.02. 2002. (Metal)
10.02.2013. - 30.01. 2014. (Voda)

Numerologija

Srećno mesto: severoistok, jugozapad i jug
Srećne boje: crvena, svetložuta
Srećni brojevi: 2, 8, 9
Nepovoljni brojevi: 7, 1, 6
Nepovoljne boje: bela, zlatna i smeđa
Srećno cveće: orhideja, kaktus

Slaganje sa ostalim zodijacima

Najbolje slaganje sa Bivolom i Petlom. Sva tri znaka krase posvećenost, odlučnost i promišljenost.
Svinja je krajnja suprotnost Zmije, znak sa kojim je gotovo nemoguće uspostaviti relaciju.

Kompatibilnost zodijaka

Kineski horoskop je karakterističan po sagledavanju temperamenata pojedinih zodijačkih znakova i smatra se veoma preciznim u praktičnoj proceni unutrašnjih priroda ljudi, a posebno njihovih međusobnih odnosa koji su zavisni od individualnog, urođenog ritma. Kada se to zna nije teško sagledati sudbinu partnerskih relacija, prijateljskih ili poslovnih odnosa, koje predodređuju upravo lični ritmovi, skladni ili neskladni u međusobnom odnosu.
Prema 4.500 godina dugom iskustvu kineskog horoskopa, najbolje se slažete sa zodijacima koji sa vašim zodijakom prave trougao. Dobro je slaganje i sa zodijacima povezanim isprekidanim linijama, a nepovoljna partnerstva su dijametralno suprotni znaci.