Промени језик   Sitemap   30.03.2020. 08:19
 НАСЛОВНА    АРХИВА    НИН ДИЈАЛОГ    САДРЖАЈ      ПРЕТПЛАТА    E-ПРОДАЈА 
 

 

НИН-ова награда Роман године

НИН-ова награда роману Пас и контрабас аутора Саше Илића

Жири у саставу: Теофил Панчић (председник), Марија Ненезић, Бранко Кукић, Иван Миленковић  и Марјан Чакаревић  на завршној седници одржаној 20. 01. 2020. године одлучио је да НИН-ову награду критике за најбољи роман на српском језику, објављен у 2019. години, додели роману ПАС И КОНТРАБАС аутора Саше Илића, у издању Орфелина. За награђени роман гласали су Марија Ненезић, Бранко Кукић и Марјан Чакаревић.

За роман По шумама и горама, аутора Миленка Бодирогића (издавач Орфелин) гласали су Теофил Панчић и Иван Миленковић.

У најужем избору били су још и романи МУЛАТ АЛБИНО КОМАРАЦ, аутора Стеве Грабовца (Имприматур),  ГРОЗОТА ИЛИ..., аутора Слободана Тишме (Чаробна књига) и YUGOSLAV, ауторке Ане Вучковић (Партизанска књига).

Роман Саше Илића Пас и контрабас комплексна је прича о прожимању прошлости и садашњости, сукобу појединца и друштва, живота и уметности, испричана поступком који укршта мноштво приповедних перспектива и нуди заокружену слику савременог, разглобљеног света. Пас и контрабас значи повратак великој нарацији и храбро се суочава са свим националним и социјалним траумама које обликују наше друштво и сугестивно дочарава различите, међусобно супротстављене визије наше епохе.

Спонзори НИН-ове награде:

logo-hotel-moskva-beograd


Приступ за чланове
  Корисничко име
  Лозинка
 
  Постаните члан! Региструјте се овде
Изгубили сте Лозинку? Кликните овде
Мисли

Ана Брнабић, премијерка Србије

Највећа опасност са којом се боримо и нисам сигурна да можемо да се изборимо јесу наши држављани који долазе из иностранства.

Прочитајте све мисли
 
Услови коришћења | Terms of use
eNIN iPad
НИН online
Copyright © 2006