Промени језик   Sitemap   17.11.2018. 03:03
 НАСЛОВНА    АРХИВА    НИН ДИЈАЛОГ    САДРЖАЈ      ПРЕТПЛАТА    E-ПРОДАЈА 
 

 

Конкурс
За две књижевне стипендије недељника НИН
Књижевна стипендија недељника НИН додељује се за најбољи нацрт романа, ауторима млађим од 35 и старијим од 18 година, српског језичког подручја.
Као подршка за дело у настајању, како младим писцима тако и домаћој књижевности уопште, НИН-ов петочлани жири у саставу:Филип Давид, Драган Великић, Владислав Бајац, Владислава Гордић Петковићи Драган Јовићевић, одабраће два најбоља синопсиса за романе у настајању и ауторе истих наградити плакетом и појединачним новчаним износом од по 500 евра.
Кандидати који желе да конкуришу, обавезни су да пошаљу синопсис, односно нацрт свог романа у настајању, не дужи од 10.000 словних места (карактера), са размацима, потписан пуним именом и презименом, као и своју детаљну биографију (и библиографију, уколико је поседују), све у пет (5) истоветних штампаних примерака.
Наведену документацију, кандидати су дужни да пошаљу у једној коверти, са назнаком „За књижевну стипендију недељника НИН“, класичном поштом, на адресу недељника НИН: Београд, ул. Жоржа Клемансоа бр. 19.
Један кандидат може послати укупно један синопсис, односно нацрт свог ауторског романа у настајању.
Текстови послати путем електронске поште (имејлом) неће се узимати у разматрање.
Конкурс је отворен од 30. априла до 30. маја 2015. године.
Чланови жирија објавиће имена добитника стипендија најкасније
до 30. јуна 2015. године, на свом званичном сајту и фејсбук-страници, као и у штампаном издању недељника НИН, у ком ће победнички радови и њихови аутори бити представљени.
Главни и одговорни уредник недељника НИН, заједно са члановима жирија, уручује добитницима „Књижевну стипендију недељника НИН“, на свечаној церемонији, на којој ће добитници одржати кратку беседу поводом добијања стипендије.


Приступ за чланове
  Корисничко име
  Лозинка
 
  Постаните члан! Региструјте се овде
Изгубили сте Лозинку? Кликните овде
Мисли

Александар Мартиновић, шеф скупштинских напредњака

Тај карикатуриста је ударио шамар целом српском народу, јер знам ја, а и ви сви, кога на тој карикатури представља Хитлер, а том човеку је побијена цела породица у време Другог светског рата.

Прочитајте све мисли


 
Услови коришћења | Terms of use
eNIN iPad
НИН online
Copyright © 2006