Politika

Tepić: Većina opozicije ne pristaje na farsu

FoNet | 22. april 2024 | 18:03
Tepić: Većina opozicije ne pristaje na farsu
NIN / Mitar Mitrović

Šefica poslaničke grupe Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da 33 poslanika iz decembarske koalicije Srbija protiv nasilja, odnosno većina njih, nisu pristala na farsu i sabornost sa vlastima u odluci da se ide na junske izbore.

"Upitala bih sve vas koji ste potpisali predlog ozakonjenja farse, a to je kako se zove kada Vladimira Vrsajkova prebiju usred belog dana u Kaću? Koja je to preporuka ODIHR", rekla je Tepić u skupštinskoj raspravi o izmenama Zakona o lokalnim izborima.

Tepić je rekla da je "ovo tužan dan" kad se vidi kako je propuštena prilika da se opozicija složno i jedinstveno izbori za pomeranje izbora za nekoliko meseci, do ispunjenja miminalnih prepurka ODIHR.

"Bili smo na korak do toga", rekla je Tepić, ističući kako je uverena da je SSP donela ispravnu odluku i zalog za budućnost.

"Ostali smo principijelni i dosledni građanima u obećanju da na lažne izbore ne izlazimo", dodala je ona i poručila da je vlast postigla sabornost sa 30 poslanika sa decembarske liste SPN.

"Nas 33 poslanika, uz koaliciju NADA, čini 46 poslanika koji nisu pristali na ovu farsu", navela je Tepić.