Politika

U Skupštini Srbije formirana Radna grupa za unapređenje izbornog procesa

FoNet | 29. april 2024 | 14:01
U Skupštini Srbije formirana Radna grupa za unapređenje izbornog procesa
TANJUG / AP / NEMANJA JOVANOVIĆ (STF)

Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo usvojio je danas odluku o obrazovanju Radne grupe za unapređenje izbornog procesa, u koju su ušli predstavnici poslaničkih grupa i tri nevladine organizacije - Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), Crte i Transparentnosti Srbije (TS), a svi članovi imaju i svoje zamenike.

U tom telu Crtu će predstavljati Pavle Dimitrijević, CeSID Bojan Klačar, a TS Nemanja Nenadić, a zamenici će im biti Vladana Jarković, Slađana Komatina i Robert Sepi.

Član ispred poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" je Uglješa Mrdić, zamenik je Nikola Banjac, a ispred Socijalističke partije Srbije Uglješa Marković, sa zamenikom Markom Miloševićem.

Poslaničku grupu Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije predstavljaće Ana Jakovljević i zamenica Zlata Jusufović.

Ispred poslaničke grupe Zeleno-levi klub član je Jelena Jerinić, a zamenica Marina Mijatović, a iz Demokratske stranke Filip Tatalović, sa zamenikom Dušanom Dinčićem, dok Mi-Glas iz naroda predstavljaju Ana Krstić i zamenik Branko Pavlović.

Ispred poslaničke grupe PUPS član je Risto Kosotov, sa zamenicom Kristinom Antić, Saveza vojvođanskih Mađara Luka Pušić i Slobodan Radulović, a Socijaldemokretake partije Srbije Uroš Kandić i Nataša Mihailović.

Jedinstvenu Srbiju će u tom telu predstavljati Zagorka Aleksić i Nenad Filipović, Ekološki ustanak Danijela Nestorović i Aleksandar Stevanović, Pokret socijalista i ostale partije u tom klubu Đorđe Komlenski i Marijan Rističević.

Poslanici u radnoj grupi koji nisu članiovi nekog kluba su Rejhan Kurtović sa zamenikom Edinom Numanovićem (Stranka pomirenja i pravde), Ahmedin Škrijelj i zamenica Selma Kučević (Stranka demokratske akcije Sandžaka), Šaip Kamberi i zamenik Rahim Selihi (Partija za demokratsko delovanje)