Politika

Gajić: U Beogradu moguća saradnja sa 'Biram borbu' posle izbora, ja sam najbolji kandidat za gradonačelnika

Beta | 18. maj 2024 | 12:18
Gajić: U Beogradu moguća saradnja sa 'Biram borbu' posle izbora, ja sam najbolji kandidat za gradonačelnika
Ustupljene fotografije / Medija centar Beograd / Ustupljena fotografija

Predsednik Narodne stranke (NS) i kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Narodna lista – ključ za pobedu" Vladimir Gajić izjavio je da je posle 12 godina vlasti Srpska napredne stranke (SNS) došlo vreme za promene u glavnom gradu "sve i da su naprednjaci fenomenalno vodili grad, a nisu".

"U Beogradu posle izbora možemo da sarađujemo sa koalicijom 'Biram borbu', jer je reč o lokalnoj vlasti i rešavanju lokalnih problema. Sa 'Biram borbu', međutim, sigurno ne bismo mogli da sarađujemo ni na lokalnom nivou u Novom Sadu, jer na izbore u tom gradu izlaze u koaliciji sa Brajanom Brkovićem i Nenadom Čankom", rekao je Gajić televiziji Prva.

"Ja sam najbolji kandidat za gradonačelnika Beograda i ako formiranje vlasti bude zavisilo od koalicije Narodna lista – ključ za pobedu, tražiću da budem gradonačelnik", dodao je Gajić.

Gajić je rekao da NS na nacionalnom nivou ne može da sarađuje sa koalicijom "Biram borbu", jer u toj koaliciji ima stranaka koje "ne vode politiku u interesu Srbije i nastupaju na platformama iz inostranstva".

Predsednik NS je pozvao građane da 2. juna na lokalnim izborima glasaju u sopstvenom interesu i za one koji mogu da reše lokalne probleme u njihovim sredinama.

Upitan da komentariše izjavu dugogodišnjeg predsednika Vlade Vojvodine i nekadašnjeg predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića da opoziciju predvode diletanti, Gajić je odgovorio da "sada ima mnogo nezavisnih političkih analitičara koji su odjednom postali kao nezavisni intelektualci", a dugo su se bavili politikom, i da je Pajtić jedan od njih.

"Opozicija najgore prolazi u Vojvodini, tamo nas SNS bukvalno deklasira na svim izborima i možda je jedan od razloga to što je Bojan Pajtić tamo bio na vlasti petnaestak godina", zaključio je Gajić.