Svet

Milanović: Hrvatska dno Evropske unije - gora samo Bugarska

FoNet | 27. april 2024 | 16:32
Milanović: Hrvatska dno Evropske unije - gora samo Bugarska
TANJUG / AP / Markus Schreiber (STF)

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da je Hrvatska "dno Evropske unije - kada se gledaju bivše socijalističke države".

"Bugarska je jedina lošija od nas i 'svako jutro molimo Boga da joj se ništa ne dogodi da ima ko biti zadnji'", izjavio je Milanović, javlja HRT.

Milanović je rekao da Hrvatska za početak "mora biti negde u sredini, a onda razmišljati o tome da u konkurenciji Mađarske ili Češke, a ne Danske i Švedske, bude najbolja.

Kao primer na koji se treba ugledati naveo je Sloveniju, navodeći da je "imala upravljačko umeće i sreću da se zadnjih 30 godina razvija malo drugačije nego Hrvatska i to se vidi".

Milanović je pozvao građane da iskoriste sve evropske fondove koji stoje na raspolaganju jer "neće večno dolaziti".

Učestvujući na svečanoj sednici Gradskog veća Grada Zlatara, povodom obeležavanja dana tog grada, Milanović je rekao da je suština javnog posla da se pošteno upravlja javnim novcem, da se ne daje svome, da se ne krade, da se ne otima i da se ne nameštaju poslovi.

"Bez toga cela konstrukcija pada u vodu i, ono što je najgore, to gledaju oni koji dolaze, koji će sutra osnivati firme, glasati i nije dobro da se naviknu na nešto što je izopačeno. U javnom životu i poslovanju ima previše izopačenosti, naprosto socijalne nastranosti", ocenio je Milanović.