Društvo

Odložen izbor studenta-prorektora zbog sumnje da je povezana sa SNS

Beta | 16. januar 2024 | 20:40
Odložen izbor studenta-prorektora zbog sumnje da je povezana sa SNS
NIN / Filip Đorđević

Sednica studentskog parlamenta na kojoj je bio predviđen izbor prorektora odložena je sinoć, uz protestno okupljanja studenta jer je kandidatkinja bila potpredsednica organizacije u čijem sedištu se delio novac za kol centar Sropske napredne stranke.

Prema izveštaju beogradskih medija, za sednicu je postojao kvorum, ali nije ni počela, a da nije objašnjeno zašto. Umesto izbora i sednice, medijima i studentima je rečeno da se izbor odlaže.

Jedini kandidat bila je Ana Grčić, studentkinja koja je dovođena u vezu sa organizacijom CEROB u čijim prostorijama su se delile dnevnice za kol centar Srpske napredne stranke, o čemu je kajem prošle godine pisao Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

Student Blagoje Rozgić upitao je kako nije sramota Anu Grčić da se kandiduje na izborima za prorektora.

Studenti iz organizacije "Borba“, koji su i organizatori svih nedavnih protesta studenata, najavili su ranije danas da će se pojaviti na sednici i da će je bojkovati, ukoliko kandidat bude samo studentkinja Ana Grčić.

Student Matematičkog fakulteta Blagoje Rozgić izjavio je za N1 da se "desila izborna krađa, studentska organizacije CEROB je kupovala glasove".

"Svi potpredsednici CEROB predstavljaju parlament, došli smo da ih upoznamo i da vidimo ko su. Pozvao sam mlade da vidimo ko su, saznali smo da je jedini kandidat Ana Grčić. Kakvi su to izbori kada je ona jedini kandidat, još je povezana sa CEROBOM. Kako je nema sramota, ima li barem malo dostojanstva da se kandiduje posle svega“, rekao je Rozgić.