Промени језик   Sitemap   03.02.2023. 04:43
 НАСЛОВНА    АРХИВА    НИН ДИЈАЛОГ    САДРЖАЈ      ПРЕТПЛАТА    E-ПРОДАЈА 
 

 

НИН-ова награда Роман године


Даница Вукићевић 69. добитница НИН-ове награде за роман УНУТРАШЊЕ МОРЕ


 Жири у саставу Теофил Панчић (председник), Марија Ненезић, Милена Ђорћијевић, Жарка Свирче и Горан Коруновић на завршној седници одржаној 23. јануара 2023. године одлучио је да НИН-ову награду за најбољи роман године написан на српском језику објављен у 2022. години, додели роману УНУТРАШЊЕ МОРЕ, ауторке ДАНИЦЕ ВУКИЋЕВИЋ у издању НОЈЗАЦ-а.

За награђени роман гласали су Милена Ђорђијевић, Жарка Свирчев и Горан Коруновић.

 За роман КОЉКА И САШЕЊКА Угљеше Шајтинца (Архипелаг) гласала је Марија Ненезић, а за роман КЛУБ ИСТИНСКИХ СТВАРАЛАЦА  Милана Трипковића (Фабрика књига) гласао је Теофил Панчић.

 У најужем избору су још били и романи ПАПИР СА ВОДЕНИМ ЗНАКОМ Горана Петровића (Лагуна), НИКО НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕН И НИЧЕГА СЕ НЕ СЕЋАМО Мирјане Дрљевић (Booka) и КЛАРА, КЛАРИСА Маријане Чанак (Bulevar Books).

 Роман Данице Вукићевић УНУТРАШЊЕ МОРЕ, формално инвентиван, преиспитује проблеме егзистенције од приватне до друштвено-политичке равни, од материјалности свакодневице до кључних унутарњих драма појединаца у савременом свету. Језичком суптилношћу и силовитошћу, Даница Вукићевић трансформише фрагментарни начин писања у целовиту романескну слику света.

 Покровитељи НИН-ове награде су АИК Банка, две домаће, као и једна страна компанија, које желе да остану анонимне.

 aik bankaПриступ за чланове
  Корисничко име
  Лозинка
 
  Постаните члан! Региструјте се овде
Изгубили сте Лозинку? Кликните овде
Мисли

Зоран Милановић председник Хрватске, о Косову и сличностима Србије и Русије

Анектирали смо Косово. Ми и међународна заједница. Узето је од Србије. Ко је то направио него ми? Јесмо признали Косово? Није анексија него отимање. Како се то зове? Екстракција. Није шија него врат. Ово није довођење у питање Косова, него целог концепта… упоређујете ми Србе, ове опанчаре који су се ту побунили, са светском нуклеарном суперсилом.

Прочитајте све мисли


 
Услови коришћења | Terms of use
eNIN iPad
НИН online
Copyright © 2006