Politika

Đilas: Krađa izbora i kroz medije – Vučiću donose pola miliona glasova

Fonet | 28. mart 2024 | 08:47
Đilas: Krađa izbora i kroz medije – Vučiću donose pola miliona glasova
NIN / Mitar Mitrović

Krađa izbora se manifestuje kroz medije, koji, po našim procenama, Aleskandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci donesu pola miliona glasova, koje uz slobodne medije ne bi imali, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

"Krađa se manifestuje i kroz pritiske na birače, kapilarne glasove, kroz kupovinu glasova, koja raste neviđenom brzinom od izbora do izbora, i kroz malverzacije sa biračkim spiskom", naveo je Đilas u emisiji "Pravi ugao" na RTV.

On je istakao da se trenutno ne govori o bojkotu izbora, već o borbi za promenu izbornih uslova, a ako do toga ne dođe, spremni su da na izborima ne učestvuju.

Na konstataciju da je predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla da je počelo da se radi na svih 25 preporuka ODIHIR, Đilas je rekao da ne zna da li da to pripiše njenoj "duhovitosti ili bezobrazluku", dodavši da se ništa nije promenilo u medijima, već je situacija gora nego što je bila, ništa se nije promenilo što se tiče kupovine glasova i pritiska na birače i ništa se nije uradilo povodom biračkog spiska.

“Kakve veze ima sa nama šta misli međunarodna zajednica. Rekao sam da ćemo se sami izboriti za slobodu i demokratiju u ovoj zemlji, a kada se izborimo biće dobro što ćemo to sami uraditi, jer nikome ništa nećemo dugovati”, kazao je Đilas.

Naveo je da je, analizirajući biračka mesta u Leskovcu, našao da je na mnogima izlaznost na izborima bila od 88 do 93 odsto.

"To je apsolutno nemoguće, osim u nekim zaseocima gde glasa četrdesetak ljudi. Nemoguće je na biračkom mestu, kao u selu Drvodelje, gde je upisan 181 čovek, a glasalo ih je 164", rekao je Đilas.

Tagovi