Politika

Dobrica Veselinović: Izlazimo na izbore da pobedimo ne samo u Beogradu, već u svim opštinama u Srbiji

FoNet | 30. april 2024 | 14:24
Dobrica Veselinović: Izlazimo na izbore da pobedimo ne samo u Beogradu, već u svim opštinama u Srbiji
NIN / Đorđe Kojadinović

Kandidat koalicije "Biram Beograd" za gradonačelnika Dobrica Veselinović rekao je danas da ta koalicija izlazi na izbore da pobedi ne samo u Beogradu i beogradskim opštinama, već i u svim opštinama u Srbiji u kojima izlazi na izbore.

On je na konferenciji za medije ispred Starog dvora kazao da mu je čast što su mu koalicioni partneri ukazali poverenje da bude kandidat za gradonačelnika Beograda.

Govoreći o sloganu "Biram borbu", Veselinović je kazao da je njegovo utemeljenje u prethodnim borbama "koje su naši narodi i građani vodili tokom cele svoje istorije".

"Mi smo odlučili da ne prihvatimo apatiju i depresiju i odlučili smo da se borimo u svakoj ulici, u svakoj mesnoj zajednici, u svakoj opštini i da na izborima pobedimo", poručio je Veselinović.

Prema njegovim rečima, građani Beograda su na prethodnim izborima vrlo jasno rekli da ne žele vlast Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), "zato što ona ne rešava njihove probleme".

"Svi znamo u kakvom stanju nam je saobraćaj, svi znamo da gubimo sate i sate u saobraćajnim gužvama i to će biti jedan od prioriteta ove kampanje i koalicije koju ja predvodim", napomenuo je Veselinović.

Ukazao je na to da je Beograd jedan od najzagađenijih gradova na svetu i da nedostaju dobre javne usluge kao što su zdravstvo, školstvo i vrtići, te da će upravo to biti fokus koalicije "Biram Beograd".

Veselinović je rekao da od danas počinje prikupljanje potpisa, a da se građani o lokacijama mogu informisati na društvenim mrežama.

Naglasio je da i dalje važi poziv za druge političke opozicione organizacije da se priključe njihovoj borbi.

Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije kazao je da je razlog za odluku da se taj pokret priključi koaliciji i izađe na izbore u tome što se Beograd danas nalazi pred bankrotom.

On je rekao da će Beograd morati da se zaduži kod komercionalnih banaka i da je na Privremeni organ Grada Beograda iznet predlog odluke da se Beograd zaduži za tri milijarde dinara.