Politika

Đilas: Vučevićeva Vlada nebitna kao i sve od 2012. jer odluke u Srbiji donosi Vučić

Beta | 2. maj 2024 | 11:13
Đilas: Vučevićeva Vlada nebitna kao i sve od 2012. jer odluke u Srbiji donosi Vučić
TANJUG / NEMANJA JOVANOVIĆ (STF)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da je predloženi kabinet mandatara Miloša Vučevića "nebitan" kao i prethodne Vlade koje je predvodila Ana Brnabić, jer, kako je rekao, sve odluke u Srbiji donosi Aleksandar Vučić.

Đilas je na sednici parlamenta, na čijem je dnevnom redu izbor nove Vlade, ocenio da je "samo neko koga je baš briga za Srbiju" mogao Vučeviću da dostavi spisak sa kandidatima za ministre.

"Sve Vlade od 2012. godine su Vučićeve i sve su nebitne jer odluke donosi samo on (Vučić)", rekao je lider SSP.

On je kazao da nije slušao ekspoze mandatara, jer, kako je rekao, ono što tu piše "nema veze sa realnim životom".

"Aleksandar Vučić i SNS su uspeli nemoguće, da ne ispune nijedno obećanje koje su dali pre 2012. godine, počev od Kosova, preko istrage 24 sporne privatizacije, borbe protiv kriminala i korupcije. Srbija je danas po zvaničnim podacima međunarodnih organizacija, prva u Evropi posle Rusije i Belorusije po korupciji, šampion Evrope po inflaciji, a dug je porastao sa 15 na 35 milijardi", rekao je Đilas.

Ocenio je da ne postoji "nijedno logično objašnjenje" kako su neki postali kandidati za resore za koje su predloženi.

"Kako je (Tomislav) Momirović postao ministar bilo čega? U predloženom kabinetu imamo i predstavnika 'zemunskog' klana i ministarku koja se odricala srpskog državljanstva", kazao je Đilas.