Arhiva

Drugačije čitanje

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Dugo vremena je u našoj javnosti, dosta lenjoj da bar malo logički poređa činjenice, opstajala nesuvisla priča da Zapad tobože neće da podrži vladu koja bi bila izabrana glasovima socijalista, pa i u NIN-u, po ko zna koji put, iznova čitamo da pomenutim centrima moći mnogo toga nije po volji zbog pomenute podrške, ali eto, moćni Zapad je dosta “diskretan u izražavanju nezadovoljstva”.

Svako ko je živeo u Srbiji bio je potpuno zaprepašćen što Haški sud dozvoljava delegaciji SPS posetu g. Miloševiću, tokom koje su precizirani uslovi njegovog prihvatanja kandidature, te brige da on, pred zvaničnicima naše države potpiše, u Ševeningenu, svoj pristanak da se nađe na čelu liste pomenute partije za decembarske izbore. To je Zapad uradio svesno, planski i namerno, ili neko zaista veruje da se tako važna stvar provukla neopreznoj i naivnoj mašineriji, koja drobi i melje, po davno utvrđenim, laboratorijski simuliranim, i uživo testiranim scenarijima.

Savršeno je jasno da bi SRS i DSS mogle da formiraju vladu, a takva vlada, sasvim sigurno, uopšte ne bi odgovarala Zapadu.

Dragan Vidaković,
Prilike