Arhiva

Demokratski raspleti

S. S. | 20. septembar 2023 | 01:00
Demokratski raspleti


Malo je verovatno da se, više od polovine aktivnih lokalnih odbora kojih je između 130 i 140, okrene protiv Đilasa do 18. januara, kada je zasedanje Glavnog odbora DS.
Drugi scenario predviđa da se Đilas povuče i mesto predsednika prepusti vršiocu dužnosti. Deo članstva mogućeg v.d. vidi u Bojanu Pajtiću. Spekuliše se i da bi Boris Tadić, u dogovoru s Aleksandrom Vučićem, za predsednika DS javno podržao potpredsednika Miodraga Rakića. Zauzvrat bi u novoj vladi bio PPV i šef diplomatije.

Četvrti mogući rasplet bio bi povratak Tadića na čelo DS. Priča se i da iskusnije demokrate, poput Dragoljuba Mićunovića, spas za poljuljani imidž partije vide u ženskom lideru poput potpredsednice Nataše Vučković.
I dok jedni misle da će saradnja sa SNS-om značiti političku kapitulaciju, deo DS-a veruje da će samo tako ostati važan politički akter. Sednica GO DS trebalo bi da pruži prve odgovore

NIN-ova tribina na RTS-u

Na drugom programu RTS 20. januara u 20 časova biće emitovani delove tribine pod nazivom Rusi su naši najbolji prijatelji.
U okviru serije NIN-ovih polemika na Fakultetu za medije i komunikacije, u saradnji sa fondacijom Konrad Adenauer, tezu da su Rusi naši najbolji prijatelji zastupali su dr Dragan Petrović sa Instituta za međunarodnu politiku i Đuro Bilbija, novinar, a osporavali Jelena Milić, iz Centra za evroatlantske studije i režiser Lazar Stojanović.