Arhiva

Korisna budala

DRAGAN JOVANOVIĆ | 20. septembar 2023 | 01:00
Korisna budala


Jedna od mojih krtica iz Komiteta 300 , da, baš, iz Bilderberga me obaveštava da će država Izrael u Palestini postojati još samo desetak godina!? O tome je Henri Kisindžer, jedan od svetskih vladara iz senke obavestio čak i Ujedinjene nacije. Dobro, a šta će, potom, biti sa izraelskom državom? Kako šta!!? Pa, seli se u Evropu, najverovatnije u Srbiju. Objavio sam, u ovoj kolumni, još pre desetak godina, da postoji izraelski tajni plan Mojsije po kome bi Jevreji iz Izraela zbog eventualnog nuklearnog rata sa Iranom, bili naseljeni u Srbiji, jer u toj zemlji, između ostalih pogodnosti, antisemitizam, praktično, ne postoji.

Krtica iz Kremlja mi, pak, ovih dana javlja da će Rusi, do 2024. godine, da zauzmu Bosfor!? Možda će Turci od Kurda bežati za Bosnu, za Sandžak? Ko zna šta se kuva u Komitetu 300? A Arapi to, već vidimo: oni kupuju vojvođansku zemlju i spremaju se da dignu novu Vavilonsku kulu na Ušću, dakle, na jednoj od najvažnijih geostrateških tačaka Evrope. A mekim islamom svuda na planeti, pa i u Srbiji, rukovode Englezi! Pogledajte poslovnu strukturu, recimo, Etihada, tamo su vam sve engleski i jevrejski direktorski kadrovi. I, sve to ima neku nemačku logistiku! Čuj, srpski mercedes! Srbi će, dakle, biti gastarbajteri u svojoj zemlji.

A ta nova, savska Vavilonska kula, na kojoj će brujati mnoštvo stranih jezika, ponajmanje srpskog, ta Kula je naslikana još davne 1985. godine, i eno je, visi iznad mog pisaćeg stola u Gročanskoj. Tu Kulu nacrtao mi je Milić od Mačve sa sve letećim balvanima, ali bez propratnih džamija. Zidanje Vavilonske kule u Međurečju. Tako se zove vizija Milićeva, ali, gle, to je i vizija Vučićeva. I, arapska kapara za Kulu je, već, stigla, eeej, milijardu dolara. Sitna para, ali veseli čoveka!

K. G. Jung, moj guru iz Švice, gleda me ophrvanog lamentom nad Beogradom, nad Srbijom, i, umesto da me teši, on mi na muku naleže: Vidim, strepiš od Vučićevog mekog islama, ali i ti, kao da si na istom zadatku! Kako ne shvataš!? Rušeći pravoslavlje i nudeći Srbima staru Vidovu veru, ponašaš se kao korisna budala! Hitler je korisnim budalama nazivao sve one protestantske velikodostojnike koji su počeli da dokazuju kako je Isus bio arijevske rase! Elem, pozivajući Srbe da se vrate staroj srpskoj arijevskoj veri, ti ideš na vodu novom globalnom fašizmu koji se nadvio i nad Srbijom!
Ah, toliko truda, tolika muka da se podigne hram boga Vida na Suvoj planini, e da bi mi moj guru rekao da sam korisna budala. Berem ljubičice za Biljanu, namerno ih berem 9. marta, da ne ispadne da sam poklonik, čuj, Dana žena! A moja Crna mota mi se oko nogu pa me teši: Nisi ti korisna budala, već koračaš, kao Niče, daleko ispred svog vremena. Uostalom, nisu li i dvorske lude bile mudrije od kraljeva i dvorskih mudraca.