Arhiva

Najozbiljnije

Zoran Kesić | 20. septembar 2023 | 01:00
Najozbiljnije


Kažu nam često da nam je emisija super, ali da džabe sve mi to pričamo kad nas niko ne ferma dva posto. Sve ostaje isto, i ništa se ne menja. A nama trebaju promene, kažu nam gledaoci! Vi ste ipak neozbiljni, kažu nam.
I jesmo neozbiljni. Mi našu emisiju možda pravimo ozbiljno, ali je rezultat veoma neozbiljan. Neki put je i obrnuto. Ali kako god bilo, svi ćemo se složiti da bi bilo veoma neozbiljno da je na komedijašima bilo kakva odgovornost da nešto ozbiljno promene i da na bilo šta utiču. Za to je potrebno da neko ozbiljan uzme i nešto ozbiljno uradi.

E, tako su neki ozbiljni ljudi uzeli i detaljno i ozbiljno analizirali doktorsku disertaciju ministra policije Nebojše Stefanovića. I ozbiljno su zaključili da je u pitanju plagijat. Najozbiljnije.
Ministar je, po svemu sudeći, želeo da ima titulu doktora da bi ga građani shvatali ozbiljno. Doktorske disertacije, ruku na srce, uglavnom samo tome i služe, ali pod uslovom da nisu plagijat. U suprotnom ispadnete potpuno neozbiljni.
Sada bi, u nekoj ozbiljnoj državi, ministar trebalo da podnese ostavku. Jer se u ozbiljnim državama to radi, jer je neozbiljno da čovek na čelu bilo kog ministarstva, a pogotovu ministarstva policije, bude uhvaćen u prevari i obmani. Jako neozbiljno.
Rektor univerziteta na kojem je ministar branio disertaciju kaže, mrtav ozbiljan, da nema ni reči o plagijatu i da će oformiti komisiju za odbranu odbrane disertacije.

Predsednica nacionalnog saveta za nauku Srbije je, bez trunke šale, izjavila kako u Srbiji ne postoji precizna procedura kojom bi se utvrdilo da li je nečiji doktorski rad plagijat. Najozbiljnije.
I onda se vraćamo opet na našu emisiju. I apelujemo, sasvim ozbiljno, ako neko ozbiljan čita ovaj ozbiljni nedeljnik. Hajde da svako radi svoj posao. Pustite bolje nas, uvežbane profesionalce, da budemo neozbiljni, a vi, ozbiljni političari, funkcioneri i nadležni, preuzmite odgovornost i uozbiljite se.

Nama neozbiljnost ide ipak mnogo bolje nego vama. Vežbali smo. Vi samo ispadnete neozbiljni.